Savršena igračka za milijardere i milionere - Super Sub privatna podmornica

Po ceni od 5,5 miliona dolara, U-Boat Worx Super Sub je najbrža lična podmornica na svetu i posebno je dizajnirana da prati brze delfine s dugim nosom…

Pružajući nesmetan pogled, ovo plovilo ima dovoljno zaliha da ostane pod vodom 96 sati.

Holandski proizvođač podmornica U-Boat Worx predstavio je svoje najnovije luksuzno podvodno vozilo na Monaco Yacht Show 2023, nazivajući ga najbržom privatnom podmornicom ikada osmišljenom. Nazvana Super Sub, nova sportska podmornica kompanije U-Boat Worx nudi neuporedivu brzinu, agilnost i sposobnosti dubine, stavljajući je u njenu sopstvenu klasu klasu. Prvobitno predstavljena 2021. godine, holandska kompanija konačno je predstavila potpuno funkcionalnu verziju Super Sub na Monaco Yacht Show. Osim visokih performansi, luksuzna podmornica takođe sadrži najnoviju tehnologiju i vodeće sigurnosne funkcije u industriji, čineći je savršenom za milijardere željne avanture.

Najveća karakteristika nove U-Boat Worx Super Sub je neverovatna brzina koju može postići pod vodom. Opremljena je najboljim pogonskim sistemom sa četiri snažna propelera koji pružaju impresivnih 100 kW potiska, omogućavajući joj da postigne brzinu do 10 čvorova. Da bismo to stavili u kontekst, Super Sub je ne samo 7 čvorova brža od prosečne privatne podmornice, već je i 3-4 čvora brža od delfina s dugim nosom. Pored toga, njen dizajn i kormila čine podmornicu izuzetno agilnom. Podmornica se može uspinjati i spuštati pod nagibima do 45 stepeni i izvoditi brze zavoje. Kao rezultat toga, može bez muke pratiti velike morske životinje poput delfina, morskih kornjača, pa čak i ajkula.

Označena dugim repom i naprednim dizajnom krila, tvrdi se da je Super Sub najhidrodinamičnija podmornica na tržištu. Pored svoje neverovatne maksimalne brzine, luksuzna podmornica može zaroniti do dubine do 300 metara, što je znatno više od drugih uporedivih privatnih podmornica. Takođe sadrži potpuno prozirni akrilni trup na prednjem delu, koji obećava potpuno nesmetan pogled od 360 stepeni na spoljašnjost. Stvari poput balastnih rezervoara, baterija i drugih komponenata skrivene su od pogleda putnika kako bi se mogli fokusirati na uživanje u podvodnom svetu.

Super Sub je debitovao samo nekoliko meseci nakon tragične nesreće Titana, dubokomorske podmornice dizajnirane za istraživanje olupine Titanika, koja je ubila svih pet ljudi na brodu nakon katastrofalne implozije. Očigledno, incident je imao strašan efekat na industriju ličnih podmornica, plašeći potencijalne kupce. Međutim, U-Boat Worx je bio siguran da istakne sve savremene sigurnosne funkcije Super Sub, čineći je jednom od najsigurnijih luksuznih podmornica. Opremljena je nečim što se naziva zaštita maksimalne dubine, koja sprečava podmornicu da pređe svoju sertifikovanu dubinu od 300 metara. Vodeni prevoz je sposoban da se automatski podigne dok se ne vrati unutar potrebnih granica dubine.

Pored toga, Super Sub sadrži postavku sigurnosne bove, koja pokazuje gde se vodeno vozilo nalazi kada izlazi na površinu vode. Takođe pomaže da se podmornica brzo vrati na površinu ako nešto pođe po zlu. Pored toga, na brodu ima dovoljno zaliha da održava putnike živima najmanje 96 sati u slučaju vanredne situacije. Cena U-Boat Worx Super Sub počinje od 5,2 miliona evra (oko 5,5 miliona dolara). Super Sub prikazan na Monaco Yacht Show biće isporučen krajem 2023, dok je sledeća jedinica zakazana za isporuku u oktobru 2024.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience