Saudijski prestolonaslednik MBS gradi trkačku stazu koja će pomeriti granice motosporta

Megaprojekat Qiddiya nedaleko od grada Rijada u Saudijskoj Arabiji uskoro će biti dom jedne od najjedinstvenijih i najinovativnijih trkačkih staza na svetu koja obećava da će „pomeriti granice motosporta do ekstrema“.

Dizajnirana od strane legendarnog F1 dizajnera Hermana Tilkea, staza "Speed Park" u gradu Qiddiya imaće konfigurabilni format koji će kombinovati i ulične i kružne delove koji se mogu proširiti u jednu od najdužih trkačkih staza na svetu.

Sa ciljem da podigne Saudijsku Arabiju na prvo mesto u motosportu i učini je jednim od vodećih svetskih metropola motosporta, revolucionarna trkačka staza će spojiti funkcionalnost sa najsavremenijom tehnologijom kao deo planova da ugosti neke od najprestižnijih svetskih trkačkih događaja, navodi se u saopštenju za javnost.

Dizajnerski tim koji stoji iza staze Speed Park je takođe sarađivao sa bivšim vozačem F1 Aleksandrom Vurcom kako bi osmislio jedinstveni izgled trkačke staze. Uzdižući se 20 spratova iznad nivoa tla, "Speed ​​Park" je remek-delo podeljeno u dva karakteristična dela: jedan je ulična kružna staza, a drugi munjevito brz deo otvorene staze. Staza će imati 21 "zavoj" i može se pohvaliti sa neverovatnih 108 metara uspona po krugu omogućavajući trkačkim automobilima da postignu najveću brzinu na najfascinantniji način. Pored toga, oko staze će biti izgrađeno više vidikovca i terasa za gledanje za navijače.

Generalni direktor Qiddiya Investment Co., rekao je: „Speed Park staza će biti pravo otelotvorenje Qiddiya filozofije moći igre i pozicioniraće Qiddiya City kao dom saudijskog motosporta i jednog od vodećih svetskih mesta održavanja trka. Posetioci i gledaoci će se počastiti jednim od najjedinstvenijih i najupečatljivijih trkačkih iskustava na svetu sa ovom pionirskom stazom, koju su dizajnirali vozači trka za vozače trka, spremni da budu domaćini nekih od najvećih svetskih događaja u motosportu.”

Luxury Experience