Saudijska princeza opljačkana u Parizu

Iako je Pariz generalno grad romantike i umetnosti, on po svemu sudeći ima neslavnu reputaciju kada se radi o pljačkama...

Prema najnovijim vestima, saudijska princeza je bila meta pljačke, tokom koje su joj ukradene luksuzne stvar, sa vrednošću koja je procenjena na 700.000 dolara. Kako saznajemo, četrdesetsedmogodišnja princeza od avgusta nije posećivala svoj pariski dom. Kada je stigla, videla je da joj fali više prestižnih komada. Njoj je ukradeno 30 Hermes torbi, pri čemu je svaka vredna između 12.000 i 26.000 dolara, Cartier časovnik, nakit i nekoliko predmeta od krzna.

Kradljivci su po svemu sudeći provalili u njen stan, smešten nadomak prestižne avenije George V u srcu francuske prestonice, uz pomoć rezervnih/ukradenih ključeva. Policija je već započela istragu na ovu temu, i već imaju osumljičenog.

Pre dve godine, još jedna saudijska princeza opljačkana je u Ritz Hotelu u Parizu, kada joj je ukraden nakit vredan skoro milion dolara, dok je slično tome, čoveku ukraden časovnik sa ručnog zlgoba ispred prestižnog pariskog hotela, vredan 926.000 dolara. Po svemu sudeći, francuska prestonica je raj za kradljivce skupocenosti.