Samo u Dubaiju - manikir sa ugradnjom mikročipova

Dubai je zaista zemlja čuda, ni nalik bilo kojoj drugoj…

Ovde sve pršti od inovacija i noviteta, dok istovremeno očarava čitav svet svojim dostignućima. Bilo da se radi o sendvičima koji su garnirani jestivim zlatom, odmaralištima koja plutaju po vodi ili high-tech manikiru sa mikročipovima, Dubai ima sve to, a i još mnogo toga u svojoj ponudi.

Ipak, ovog puta ćemo se fokusirati na prethodno pomenuti manikir. Lanour Beauty Lounge salon u Dubaiju oduševljava svoje klijente Smart Nail manikirom, teleportujući nas iz 2020.godine, u 3020. Ovaj salon je definitivno preokupiran budućnošću, a ovaj manikir je čist dokaz toga. Ono što ga čini posebnim jeste ugradnja malenog mikročipa na nokatnu ploču, koji je potom prekriven slojem svetlucavog laka za nokte.

Kako on radi? Prema ljudima iz salona, čip koristi NFC tehnologiju, koja je pre nekoliko godina naše pametne uređaje učinila još pametnijim. Na primer, jednostavnim dodirom vašeg prsta sa savršenim hi-tech manikirom, može prebaciti vaše kontakt detalje drugim osobama. Čip je u potpunosti bezbedan jer je u pitanju pasivni uređaj koji se ne može pratiti, a može se očitati samo na udaljenosti od 1-2 cm, pa nema bojazni od krađe podataka.

Naravno, kapacitet čipa je za sada jako mali, ali se CEO salona, Nour Nakarem nada daće sa napretkom tehnologije ova ideja biti toliko razvijena da će ljudi moći da razmenjuju informacije na ovaj način ili plaćaju svoje račune. Kako saznajemo, cena ovog high-tech manikira je 70 dolara, a on će vam trajati do tri nedelje, kao i uobičajeni manikir.