Ruskom oligarhu bivša žena poslala specijalne jedinice

Baš kad smo pomislili da ne postoji ništa što bi moglo da ukrade centar pažnje od Bila i Melinde Gejts i njihovog raskida, jedna sasvim drugačija drama odnela je titulu najvećeg i najogročenijeg razvoda…

Sa Tatijanom Ahmedovom, ruskim oligarhom Farkadom Ahmedovim u glavnim ulogama, i njihovim dvadeset sedmogodišnjim sinom, Temurom Ahmedovim, u sporednoj – majka ga je optužila da podržava oca i zajedno sa njim krije skoro 99 miliona dolara koliko joj duguju. Četiri godine, Tatijana čeka na isplatu svoje naknade nakon brakorazvodne parnice, ali ovog puta, ona je odlučila da ne sedi skrštenih ruku – angažovala je nekadašnje SBS operativce kako bi zaplenili jahtu vrednu 320 miliona dolara.

Njeni advokati su potvrdili ove glasine: “Sud Maršal ostrva je formalno preneo M/Y Luna Tatijani. Mi naravno i dalje korisimo sve dostupne opcije kako bismo je preuzeli i bezbedno vratili Tatijani, jer ju je sud njoj dodelio. Samim tim, angažovali smo specijalističku kompaniju koja je to uradila za našeg klijenta”. Gospodin Ahmedov kupio je superjahtu Luna 2010.godine i možemo slobodno reći da je u pitanju prava okeanska palata.

Sa svojih devet paluba, ona sadrži i glomazni bazen uz mini podmornicu. Masivni brod zahteva veliku posadu za održavanje, pa samim tim nudi dovoljno mesta za 52 člana, uz dva heliodroma i raketni odbrambeni sistem.

Najviši sud Dubaija presudio je protiv Tatijanine molbe da zapleni Lunu, ali je njena borba nastavljena na Maršal ostrvima. Pored toga, Luna ima jednu od dve limuzine za spašavanje u čitavom svetu, koja košta skoro 4 miliona dolara.