Rusija dobija novu najvišu građevinu

Po svemu sudeći, neverovatno visoki neboderi koji bude osećaj strahopoštovanja u svima koji ih ugledaju počinju da osvajaju svaki kutak našeg sveta…

Kettle Collective, škotski arhitektonski studio, upravo je kreirao jedan neboder, koji će definitivno ostati upamćen. Kompanija je otkrila svoje planove za izgradnju 703 metra visokog nebodera u Sankt Peterburgu u Rusiji, koji bi samim tim, postao druga najviša građevina sveta.

Nazvan Lakhta Centre II, neboder sa 150 spratova će takođe posedovati najviši naseljeni sprat na svetu, na visini od 590 metara. Neboder će biti konstruisan pored Lakhta Centre, sedišta ruske kompanije Gazprom, koji je ujedno najviša građevina zemlje do sada.

Komentarišući svj najnoviji projekat, osnivač Kettle Collective, Toni Ketl, izjavio je: “Dizajn je estetski i funkcionalan, jer će umanjiti snagu vetra koja će uticati na strukturu, smanjujući istovremeno dimenzije strukturalnih elemenata koji su neophodni”.

Pored toga, dodao je: “Spoljni sloj građevine kreiran je od spiralnih stubova koji formiraju organsku matricu, dok je struktura akcentovana serijom spiralnih atrijuma, podeljenih vertikalnim javnim prostorima. Neboder će imati najbolji dizajn niske energije i višestruke upotrebe, u srcu novog poslovnog distrikta”.

Da li će Rusija postati nova zemlja nebodera?

Luxury Experience