Ručak sa Vorenom Bafetom vredan milion dolara

Mnogi sanjaju da večeraju sa živim svetskim legendama.

Tokom godina, obožavaoci generalnog direktora Berkshire Hathaway, Vorena Bafeta imali su želju da ugrabe priliku da ručaju sa 91-godišnjim milijarderom. Kao i većina dobrih stvari, čak ni ova prilika nije besplatna, iako je vredna vremena i novca.

Pre više od dvadeset godina, prva žena Vorena Bafeta, Suzi, pokrenula je ideju o dobrotvornom ručku sa svojim mužem, a novac je bio usmeren za podršku programa koji pomaže ljudima da izađu iz siromaštva i beskućništva. Taj prvi ručak, 2000. godine, koštao je 25.000 dolara.

Od tada, mnogi milioneri su zgrabili ovu priliku da budu u cenjenom društvu. Prema Glide fondaciji, ovaj poduhvat je prikupio više od 34 miliona dolara. Nakon dvogodišnje pauze, zahvaljujući pandemiji Covid-19, Bafet se sprema za švedski sto; samo će ovaj, kaže, biti konačan.

Mesto održavanja je njujorški restoran Smith & Wollensky, jedno od Bafetovih omiljenih mesta gde je bio domaćin ručka od prve aukcije 2000. godine.

„Prijateljstvo i velikodušnost Vorena Bafeta u protekle 22 godine bili su od neprocenjive vrednosti u produbljivanju uticaja Glide na sisteme koji utiču na siromaštvo i nejednakost“, rekla je predsednica i izvršna direktorka organizacije, Karen. „Njegovo nasleđe će imati trajni pozitivan uticaj na Glide i klijente kojima služimo". U 2019., ručak je prodat za rekordnih 4,6 miliona dolara za Džastina Suna, osnivača blokčejn platforme TRON.

Ovogodišnji pobednik može da dovede do sedam gostiju, ali tek nakon pobede na aukciji koja počinje 12. juna. „Sa poslednjim Power Lunch Vorena Bafeta, očekujemo još jednu aukciju koja postavlja rekord sa svim prihodima koji podržavaju Glide - organizaciju koja je u skladu sa našom misijom i vrednostima osnaživanjem ljudi, promovisanjem jednakosti i stvaranjem ekonomskih prilika“, rekao je izvršni direktor kompanije eBay.

Aukcija „Power of One“ trajaće od 12. do 17. juna na eBay pet dana, a ponude počinju od 25.000 dolara.