Riznica imovine Merilin Monro ide na aukciju

Kolekcija uključuje i profesionalne i lične predmete, a za neke se očekuje da će koštati do 100.000 dolara.

Muškarci, ali i aukcijske kuće „više vole plavuše“. Barem to možete pomisliti kada čujete da se Julien's Auctions i TMC spremaju da prodaju kolekciju ličnih i profesionalnih stvari Merilin Monro.

Sledećeg meseca, Julien’s aukcija “Hollywood Legends” će ponuditi čitav niz predmeta Merilin Monro, uključujući filmske kostime, donje rublje, nakit, fotografije, rukom pisane beleške i još mnogo toga.  

„Merilin Monro živi zauvek kao suštinska holivudska legenda čiji će istorijski i kulturni uticaj nastaviti da se slavi u narednom milenijumu i dalje“, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće. „Julien’s Auctions i TCM imaju čast da predstave ovu glamuroznu i ličnu kolekciju od preko 100 predmeta, koja uključuje široku lepezu artefakata iz njenih filmskih uloga i njenih ličnih predmeta koji oslikavaju intiman portret njenog života i strasti.”

Neki od istaknutih kostima na aukcijskom bloku uključuju par trikoa sa šljokicama i cvetovima koje su Monro i Džejn Rasel nosile u filmu „Gentlemen Prefer Blonde“ (očekuje se da će koštati 80.000 do 100.000 dolara) i svetlucavu haljinu koju je Monro nosila u mjuziklu. Što se tiče ličnije strane, očekuje se da će beleška koju je Monro napisala 1955. doneti od 3.000 do 5.000 dolara, dok će crni grudnjak koji je nosila glumica verovatno biti prodat za 1.000 do 2.000 dolara.

Drugi predmeti koji bi mogli biti interesantni kolekcionarima su par cipela legendarne glumice, ugovor koji je potpisala i njena lična AFTRA kartica sa priznanicom o zaostalom plaćanju i kaznama.

Aukcija “Hollywood Legends” koja se održava od 15. do 17. jula na Beverli Hilsu, uključivaće više od 1.400 predmeta nekih od najvećih imena u biznisu, uključujući Odri Hepbern i Elizabet Tejlor.