Replike Lamborghini Countach LP400 i Revuelto skuplje od novog Toyota Corolla modela

Više slika

Više slika

Najdetaljnije replike modela Lamborghini Countach LP400 i Revuelto u razmeri 1:8 ručno se konstruišu 400 sati i mogu koštati više od prave Toyote Corolle...

Ljubitelji Lamborghini brenda i veličanstvenih modela imaju povoda za radovanje. Britanski proizvođač maketa, Amalgam, predstavio je zvanično licencirane primerke Lamborghini Countach LP400 i potpuno novog Revuelta u razmeri 1:8 kako bi proslavio prošlost i sadašnjost italijanskog brenda. Ove detaljne replike ručno se grade koristeći hiljade preciznih inženjerskih delova, pri čemu je za svaki primerak potrebno oko 400 sati rada. Počevši sa replikom Countach modela, on predstavlja originalni LP400 iz 1974. godine dizajniran od strane Marčela Gandinija u Bertoneu u ekstremnim detaljima. Maketa meri 50 cm u dužinu i dostupan je u bojama Giallo Fly ili Rosso. Baš kao i pravi automobil, vrata galebova krila se otvaraju vertikalno otkrivajući veoma precizno izrađen volan, instrument tablu, ručicu menjača, stereo uređaj, zvučnike, kao i ručice za prozore.

Otvorite prednju haubu i naći ćete repliku rezervne gume i ostalih mehaničkih komponenti u razmeri 1:8. Čak i farovi se podižu i spuštaju kao na pravom Countach modelu prve generacije. Otvaranjem poklopca motora otkriva se sjajna replika 4.0-litarskog V12 motora, koja uključuje crvene kablove za paljenje i mehanizme za gas za karburatore. Za razvoj Countach modela u razmeri bilo je potrebno 4000 sati. Amalgam će napraviti samo 199 primeraka Countach modela u razmeri, a svaki će koštati 14.835 funti (oko 18.750 dolara).

Pored Countach replike, Amalgam je najavio model u razmeri 1:8 Revuelto, najnovijeg superautomobila proizvođača koji je zamenio Aventador u njegovoj liniji. Dugačak 55 cm, svaka spoljašnja i unutrašnja karakteristika tačno je replicirana na modelu u razmeri, uključujući sitne detalje poput boje šava na sedištima, registarskih tablica i kočionih čeljusti.

Za razliku od Countach modela, kupci mogu birati između replike standardne specifikacije, koja košta oko 16.500 dolara, ili izdvojiti oko 23.500 dolara za verziju prilagođenu po meri. Countach LP400 replika već je dostupna za kupovinu, dok Amalgam trenutno prihvata narudžbine za modele Revuelto, a proizvodnja će početi kasnije ove godine. Napomena - cena sasvim novog Toyota Corolla modela počinje od 22.050 dolara.

Luxury Experience