Reciklirane flaše od šampanjca transformisane u luksuznu fasadu od žada

Brend Bulgari već decenijama čini svet uzbudljivijim mestom.

Idući u korak sa prazničnom sezonom, holandska kompanija MVRDV je kreirala zadivljujuću fasadu za vodeću Bulgari prodavnicu u Šangaju. Ova luksuzna fasada izgleda kao da je napravljena od žada i smaragda, a u stvari je izrađena od recikliranih staklenih flaša. Reciklirano staklo ima neverovatnu sličnost sa žadom i vešto je uklopljeno u art deco mesingani okvir.

Nova Bulgari prodavnica otvorena je u poznatoj trgovačkoj zoni u Šangaju i predstavlja neverovatan vizuelni izgled za kupce koji ne mogu da propuste blistavu fasadu prodavnice poznatog brenda. Staklo dobijeno od recikliranih boca šampanjca, piva i drugih staklenih boca ne samo da uspešno demonstrira potencijalnu upotrebu održivih recikliranih materijala u luksuznom segmentu, već efikasno daje život Art Deco motivima inspirisanim originalnom Bulgari radnjom u Rimu.

MVRDV je na Instagramu u postu otkrio ideju, proces i rezultate posvećenog dizajnerskog tima i detaljno govori o procesu dizajna fasade Bulgari! Dodao je: „Naša saradnja sa Bulgari brendom dovela je do nekih fascinantnih eksperimenata sa materijalom. To je strast koju delimo sa njima, iako u različitim dizajnerskim disciplinama. Prodavnica u Šangaju obuhvata vrednost ovih eksperimenata: uz odgovarajući tretman i detalje, ostaci boca šampanjca i flaša piva, koji bi inače bili bačeni, postaju dragulj za grad.“