Prvo izdanje „Doručka kod Tifanija“ optočeno dijamantima može biti vaše za 1,5 miliona dolara

Ova jedinstvena kopija Trumana Kapotea „Doručak kod Tifanija“ će dodati dašak sjaja svakoj biblioteci.

Poželjno prvo izdanje, koje će biti u prodaji na predstojećem Međunarodnom sajmu antikvitetnih knjiga u Njujorku po ceni od 1,5 miliona dolara, ukrašeno je sa skoro 30 karata dijamanata i jednim blistavim safirom. Napravljeno je da proslavi stogodišnjicu Kapoteovog rođenja i potpisao ga je sam književni velikan.

Elegantna knjiga izrađena je od strane Bentley & Skinner u saradnji sa nagrađivanom umetnicom Kejt Holand. Knjiga ima crni omot od kozje kože koji prikazuje mapu Velike jabuke iz 1950-ih. „Glavne ulice“ su popločane sa više od 1.000 belih dijamanata, a Tiffany vodeći butik i omiljeno mesto Holi Golajtli na raskrsnici Pete avenije i 57. ulice obeleženo je safirom. „Napravili smo neverovatnu knjigu sa dijamantima, ali onda smo pomislili ’hajde da od toga napravimo celo iskustvo’", kaže Kejt. „Sa ovim ekstravagantnim povezima, ne možete je staviti na policu ili u kutiju. Želite da bude na otvorenom da svi prošetaju okolo i da se dive“, rekla je Holand.

Pakovanje takođe pokazuje besprekornu izradu. Tom se nalazi u kavezu za ptice od ebonizovanog drveta  koji je dizajnirao majstor stolar. Kavez za ptice je motiv koji se ponavlja u knjizi koji simbolizuje strah Holi Golajtli od zarobljavanja i težnje za seksualnom slobodom. Delikatna struktura se nalazi na vrhu postolja od livenog stakla koje je kreirala staklarka Džejd Pinel. Svi rarifikovani elementi predstavljeni su u prilagođenom kovčegu inspirisanim stanom heroine punim prtljaga u priči.

Prototip knjige biće prikazan na Međunarodnom sajmu antikvitetnih knjiga u Njujorku od 4. do 7. aprila.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience