Prsten Kobija Brajanta za NBA šampionat iz 2000.godine odlazi na aukciju

Pokojni superstar Lejkersa naručio je dodatnu repliku svog NBA šampionskog prstena iz 2000.godine kako bi ga poklonio svom ocu.

Pokojni i veliki Kobi Brajant osvojio je pet prstenova u svojoj legendarnoj karijeri, ali jedan od najposebnijih, blistavo zlatni prsten koji je osvojio 2000.godine, ovog meseca će biti na aukciji koji organizuje Goldin kuća, a ona nosi naziv Elite Sports. 

Brajant je pomogao Lejkersima da osvoje NBA titulu 2000. u seriji od šest utakmica protiv Indijana Pejsersa. Uprkos tome što je patio od uganuća skočnog zgloba tokom utakmice postigao je rekordnih 28 poena.

Prsten koji se prodaje na aukciji nije verzija koju su igrači dobili, već tačna replika, prema aukcijskoj kući. Brajant je navodno naručio dodatnu kopiju prstena kao poseban poklon za svog oca, Džoa „Dželibina“ Brajanta. Bivši košarkaš je u NBA ligi igrao osam sezona i prosečno je postizao 8,7 poena po utakmici od 1975. do 1983. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goldin (@goldinco)

Šampionski prsten je napravljen od 14-karatnog zlata, težak 59,6 grama i dekorisan je sa 40 zadivljujućih dijamanata. Reč „Lejkersi“ je u centru, dok reči „Svet“ i „Šampioni“ takođe krase legendarni prsten.

Goldin House tvrdi da je ovo jedini šampionski prsten koji je Kobi ikada dao svom ocu. Prema navodima, porodica je direktno kontaktirala aukcijsku kuću radi prodaje, a sam prsten dolazi sa pismom o autentičnosti (LOA) od Pam Brajant. Vredi napomenuti da prsten nije procenjen pre aukcije, ali će verovatno doneti prilično novca. Prva ponuda je trenutno 54.000 dolara.

Naravno, Brajant nije jedina NBA zvezda čiji se suveniri prodaju na Elite Sports Auction. Ostali značajni predmeti uključuju NBA šampionski prsten Lebrona Džejmsa iz 2016, dres Golden Stejt Voriorsa iz 2017. i Under Armour patike sa potpisom Stefa Karija.

Online aukcija se završava 31. marta, tako da imate još malo vremena u slučaju da recimo sada – želite da licitirate.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience