Prodaja zamka iz snova: Najskuplja privatna rezidencija sveta može biti vaša za 452 miliona dolara

Jedan tajanstveni milijarder sa Bliskog Istoka prodaje najskuplji dom na svetu za 452 miliona dolara...

Sa svojih 100 soba, privatnim jezerom, salonima, potpuno opremljenim medicinskim i stomatološkim objektima, ova francuska palata je 180 puta veća od Bele kuće.

Kraljevski dom, Château d’Armainvilliers, može se kupiti po ceni od 452 miliona dolara, čime postaje najskuplja privatna kuća na svetu. Da, reč je o zapanjujućem iznosu, ali ovaj dom, za razliku od većine drugih, obuhvata čak 100 soba i nudi 2,500 kvadratnih metara stambenog prostora, sve to na 1,000 hektara zemlje. A da ne spominjemo da ima svoje privatno jezero?

Ova raskošna kuća je ranije bila u vlasništvu bankarskog carstva Rotšild krajem 19. veka. Zatim je prešla u bogate ruke kralja Hasana II iz Maroka 1980-ih. Upravo tokom njegove ere, prelepi Château d’Armainvilliers dobio je hamam spa, salon za lepotu i frizerski salon, kao i potpuno opremljeni medicinski i stomatološki objekat. Marokanski kralj dodao je detalje poput marokanskih mozaika, upečatljivih zidnih pločica i štalu koja bi mogla da smesti najmanje 50 konja.

Tu nije kraj — dodat je i nivo podruma koji obuhvata tunele, kuhinje, hladne sobe, prostorije za skladištenje i prostor za osoblje, pre nego što je nekretnina prodata za 215 miliona dolara bogatom kupcu sa Bliskog Istoka 2008. godine, koji je nikada nije koristio i sada ju je ponovo stavio na prodaju. Vlasnik je rekao za časopis Paris Match: „To je najskuplji dvorac u Francuskoj i možda i na svetu. Cena od 425 miliona evra opravdana je samom nekretninom, ali i zemljištem od 1,000 hektara koje nudi brojne mogućnosti. Investitor bi mogao da izgradi hiljade stanova ako bi želeo.“

 

Doprinos raskoši i luksuzu ovog ekstravagantnog doma su tri raskošna sprata sa tri lifta, pet salona, i neverovatnih 17 tematskih spavaćih soba. Impresivni su i najmoderniji kuhinjski sadržaji, kao i stambeni objekti za osoblje i 36 različitih zgrada u parku. Pravo čudo arhitekture, istorije, kulture i raskoši.

Luxury Experience