Predivni mat crni Lamborghini Aventador SV konfiskovan zbog neplaćenog poreza

Kada možete priuštiti sebi kupovinu Lamborghini Aventador SV modela, koji košta i više od 300.000 dolara, nekoliko stotina dolara za porez ne bi trebalo da vam predstavljaju problem...

Ipak, pre samo nekoliko dana, policija je na ostrvu Vajt, nadomak južne obale Engleske konfiskovala mat crni Aventador SV nakon što su otkrili da njegov vlasnik nije platio porez! Prema objavi tamošnjih medija, policajci u neobeleženom BMW X5 modelu zaustavili su egzotičnog Aventadora u subotu uveče. Kada su proveravali detalje o automobilu i njegovom vlasniku, uvideli su da vlasnik nije platio porez od avgusta prošle godine, pa su potom odmah zaplenili automobil i utovarili ga na kamion.

Kako stoji u Yahoo News izveštajima, porez za vozila se naplaćuje u skladu sa njihovim emisijama, odnosno što su emisije veće, to je veća i stopa poreza. Maksimalna stopa trenutno iznosi oko 3.000 dolara za prvu godinu i oko 200 dolara svake sledeće. Vozila vredna više od 50.000 dolara sa sobom donose dodatnih 450 dolara nameta povrh toga.

Uzimajući u obzir ove cifre, vlasnik Aventadora je morao da plati oko 660 dolara, što deluje praktično beznačajno ukoliko se uporedi sa cenom njegovog mat crnog lepotana. Policija je objavila i fotografije Lamborghini modela na prikolici kamiona, rugajući se njegovom vlasniku na tipični britanski način. Sekcija komentara takođe je bila surova prema vlasniku – Ne plaćaš porez, uštediš dovoljno za Lamborghini – samo je jedan od njih.