Posetite Titanik za 250.000 dolara

O Titaniku postoji mnogo mitova i legendi, koji su nastali tokom godina…

Neki su ga nazivali nepotopljivim, dok su drugi pričali priče o bendu koji je svirao dok je brod tonuo. Ukratko, što više istražujete ovaj brod, više ćete otkriti – tačnog ili neproverenog. Ako vas je Titanik, brod sa tragičnom sudbinom uvek intrigirao, vreme je da spakujete svoje kofere i ispraznite novčanike, te da posetite dno severnog dela Atlantika, gde ovaj brod počiva. OceanGate Expeditions želi da vas odvede do olupine ovog broda u svojoj drugoj godišnjoj ekspediciji, po ceni od 250.000 dolara.

Ova osmodnevna misija, koja se obično sprovodi u maju i junu, odvodi istraživače ili specijaliste na istraživačkom brodu od Njufaundlenda u Kanadi do mesta potopa Titanika. Svako ronilačko iskustvo traje osam do deset sati i odvija se u podmornici sa pet osoba, koja je kreirana od karbona i titanijuma. Tehnološki napredna Titan podmornica savršeno je opremljena za istraživanje, zahvaljujući vrhunskoj kameri koja može odrediti datum raspada i proceniti morski život koji je osvojio sve površine broda.

Predsednik OceanGate Expeditions, Stokton Raš, izjavio je: “Specijalsti su pomogli našoj posadi da prikupi i obradi terabajte fotografija visoke rezolucije i video snimaka”. Veteranski pilot podmornica P.H. Nargolet, koji je učestvovao u ovogodišnjoj ekspediciji, rekao je: “Tokom prethodnih 30 godina, više od 30 puta sam išao do Titanika. Njegov pramac je najuzbudljiviji deo koji možete videti. Iz godine u godinu, svedočio sam sve većem uništenju ovog broda. Ono se ne ubrzava, ali možete ga videti golim okom”.

Kao što verovatno znate, Titanik je potonuo 1.maja 1912.godine, odnevši sa sobom u okeanske dubine 1.500 putnika i članova posade. Budući da National Oceanic & Atmospheric administracija tvrdi da će struktura broda pasti u narednih četrdeset godina, krajnje je vreme da razmotrite ovu ekspediciju ukoliko se ovakva avantura nalazi na vašoj listi želja.