Portugalsko selo preplavljeno sa 2,2 miliona litara crvenog vina nakon nesreće u lokalnoj destileriji

Malerozno portugalsko selo, poplavljeno je sa 2.2 miliona litara crvenog vina, nakon što su se rezervoari lokalne destilerije raspali…

Možda ste čuli za pesmu It’s Raining Men, ali, da li ste ikada čuli da ulicama teče vino? Stanovnici portugalskog gradića São Lourenco do Bairro posmatrali su kako njihovo selo dobija premaz crvene boje nakon što su se dva rezervoara slučajno ispraznila i prosula 2,2 miliona litara ili 600.000 galona crvenog vina niz mirnu ulicu. Dva rezervoara koja su pripadala destileriji Levira zbunila su meštane dok je crvena tečnost dovoljna da napuni olimpijski bazen brzo navirala niz strmu padinu. Video na internetu prikazivao je ogromno izlivanje koje je moglo izazvati ekološke probleme, a vatrogasna brigada Anadia blokirala je poplavu pre nego što je vino dospelo u reku Certima.

Međutim, nisu mogli sprečiti crveno vino da poplavi podrum u blizini destilerije. Destilerija Levira se izvinila zbog incidenta, prema NY Postu: "Preuzimamo potpunu odgovornost za troškove čišćenja i popravke štete, imamo timove koji to čine odmah. Posvećeni smo rešavanju ove situacije što je brže moguće."

U septembru 2020. godine, španska vinarija poplavljena je sa 50.000 litara crvenog vina kada se ogroman rezervoar rasprsnuo u vinariji Bodegas Vitivinos u Villamaley. Količine iz destilerije Levira bile su skoro četiri puta veće od španskog nesrećnog događaja.

Luxury Experience