Policija zaplenila 4 automobila slavnog influensera

Možemo slobodno reći da je ovo najbolje i najgore vreme za influensere…

Sa jedne strane, imamo ljude koji trguju svojim “uticajem” zarađujući neverovatne sume novca, dok se sa druge, isti ti ljudi suočavaju sa velikim problemima kada se radi o njihovom mentalnom zdravlju, pretnjama smrću i sličnim stvarima. Meksički influenser Alfredo Valencuela skoro se pojavio u brojnim naslovima, i to zbog svoja četiri automobila.

Prema navodima, trideset policijskih jedinica okružilo ga je u gradu Zapopan 6.avgusta, kako bi konfiskovali njegove luksuzne automobile. Budući da je ovo drugi put da mu konfiskuju vozila, veruje se da Valencuela ima neki veći problem sa zakonom.

Četiri konfiskovana superautomobila su Lamborghini Aventador SVJ vredan 424.000 dolara, McLaren 720S u plavoj boji koji košta 249.000 dolara, beli Audi R8 vredan 150.000 dolara i crni Camaro, koji košta 75.000 dolara. Prema pisanjima lokalnih medija, automobile su konfiskovani jer nisu imali registarske oznake, ali i zbog navodnih ilegalnih trka po gradu u kojima je influenser učestvovao. Alfredo Valencuela koji je emitovao zaplenu putem uživo snimka, izjavio je da je u pitanju lov na njega: “Trideset jedna patrola me je jurila po gradu kako bi mi oduzeli automobile jer nisu imali tablice, kao da sam najtraženiji kriminalac”.

Saobraćajna policija objasnila je svoju stranu priče i zašto je njihova akcija bila od imperativnog značaja: “Brzina nije dobra strategija. Kada se hvalite svojim brzim automobilima i trkate se njima po gradskim ulicama, ugrožavate svačiju bezbednost. Štaviše, vožnja automobila bez tablica, sa isteklim dozvolama i bez dozvole su dovoljni da njegovi automobili provedu noć u našem depu”. Influenseri se po svemu sudeći prepuste dobrim stvarima u svom životu koje dolaze brzo i iznenada, pa često pokazuju neprihvatljivo ponašanje, što ih ponekad dovodi u situacije u kojima im je život ugrožen.

Dvadesetosmogodišnji Valencuela ima 2.82 miliona pratilaca na YouTube, 1.3 miliona pratilaca na Instagram i 1.2 miliona pratilaca na Facebook platformi. On ne samo da ima masivnu bazu fanova na društvenim mrežama, već i izobilje bogatstva. Njegova vrednost procenjena je na skoro 6 miliona dolara. Kako saznajemo, prošle godine je proveo tri dana u zatvoru zbog ilegalnog trkanja, a po svemu sudeći, još uvek nije naučio svoju lekciju.