Poklonite svojoj voljenoj osobi komad svemira

Ovog Dana zaljubljenih, kada svojoj voljenoj osobi obećate mesec i zvezde, ne morate to učiniti samo rečima…

Christie’s aukcijska kuća će vam olakšati da svoje obećanje sprovedete u delo, ponudivši 75 meteorita tokom online aukcije. Primerci koji će biti dostupni za kupovinu imaju cenovni opseg od 250 pa sve do 180.000 dolara, što znači da postoji nešto za svakoga, a ne samo za milionere i milijardere, kako smo inače navikli.

Glavni detalj aukcije biće sedam milijardi godina zvezdana prašina, za koju se smatra da je najstarija materija koju čovečanstvo može dotaći. Među primercima koji potiču sa Meseca i Marsa ističu se estetski gvozdeni meteoriti i oni koji sadrže drago kamenje. Džejms Hislop, direktor odseka za nauku i istoriju aukcijske kuće, izjavio je: “Svako od nas u svom umu ima viziju kako jedan meteorit treba da izgleda – vanzemaljsko telo, koje je frikcijski zagrejano dok probija našu atmosferu. Retko kada meteoriti prežive svoj vatreni spust i pokažu nam svoju pravu lepotu”.

Kamen, težak osam kilograma, koji je deo ove aukcije, za sada mami najviše pažnje i procenjeno je da će dositći cifru između pedeset i osamdeset hiljada dolara. Za razliku od drugih meteorita, ovaj je zadržao svoju stabilnu orijentaciju kada je pao. Osim njega, možete posedovati kamen sa Marsa po ceni od 30.000 do 50.000 dolara, koji u sebi skriva mehure sa marsovskom atmosferom.

Ako želite svojoj voljenoj osobi da poklonite nešto zaista interesantno, verujemo da je ova aukcija pravo mesto koje morate posetiti.