"Plastični kancelarijski materijal" - američke vlasti zaplenile neverovatnu količinu lažnjaka

Vesti o akciji američke carine i granične patrole koji su zaplenili kopije dizajnerskih sandala, tašni, šalova i novčanika u vrednosti od nekoliko miliona dolara, postale su uobičajene…

Samo prošle nedelje carina je zaplenila 2.5 miliona vredne “ultra-lažne” Rolex časovnike koji su do njihovog tla stigli iz Kine, dok je sada lažna dizajnerska roba vredna pet miliona dolara zaplenjena na aerodromu LAX.

Prema navodima, i ovaj kontigent lažnjaka stigao je iz Kine tokom jula. U pitanju je bila ogromna pošiljka, sa skoro 200 kutija koje su dobile opis “plastični kancelarijski materijali”. Naravno, te oznake su bile daleko od ispravnih, pa je tamošnja vlast zaplenila 2.175 lažnih Louis Vuitton sandala, 475 Chanel modela, 450 Dior, 400 Fendi, 375 Versace, 325 Gucci. Ipak, deo pošiljke nisu bile samo kopirane sandale, već i tašne brendova kao što su Dior, Louis Vuitton i Gucci. Vlasti su zaplenile 572 Dior tašni, 625 Louis Vuitton pismo tašni, 375 Gucci torbi i isto toliko novčanika, uz 1.100 Louis Vuitton šalova.

Ukoliko se pozabavimo računicom, da su ovi proizvodi bili originali, prodajne cene bi se sabrale do neverovatne cifre od skoro 5 miliona dolara.