Ovaj tip je na parking potrošio više nego što ste ikada zaradili

Zamislite da imate automobil koji vas košta milione i da živite na mestu gde svaki kvadratni metar košta čitavo bogatstvo. Nemate gde da parkirate automobil. Šta radite? Pa, samo napred i kupite parking mesto vredno 1,7 miliona dolara, naravno!

Dobro ste pročitali, neko je zaista kupio parking za tu cenu. Wharf Holding i Nan Fung Group prodali su ovaj prostor u luksuznom stambenom projektu Mount Nicholson u Hong Kongu.

Čak je i William Lau, direktor prodaje u agenciji Centaline Property u Hong Kongu, rekao „to je definitivno najskuplje mesto za parkiranje automobila u Hong Kongu“.

Koliko je skup Mount Nicholson?

Pa, prema gospodinu Lau, jedan kupac je 2017. kupio dva stana u zgradi za 192 miliona dolara. Dakle, nekome ko je toliko potrošio da tamo živi gubitak miliona ili dva da bi dobio parking mesto ne izgleda tako strašno.

Kao što gospodin Lau kaže, „Ono što ih najviše zabrinjava je to što im je potreban prostor za parkiranje automobila, a ne novac. Kupili su ga za sopstvenu upotrebu, a ne kao investiciju”.

Šta je posebno u Mount Nicholsonu?

Za početak, nalazi se na vrhu brda The Peak. To je ekskluzivno brdo na zapadnoj strani ostrva Hong Kong i poznata turistička atrakcija, a tu se nalaze i neke od najskupljih nekretnina na svetu. Nije ni čudo što parking mesto ovde košta 1,7 miliona dolara!