Ovaj originalni E.T. sada bi mogao biti vaš za 3 miliona dolara

Ljubitelji vanzemaljaca, ovo je ponuda za vas!

Prelepi mehatronički model E.T. koji je korišćen u klasiku Stivena Spilberga iz 1982. i s pravom se reklamira kao inženjersko čudo, spreman je za aukciju, a mogao bi da bude vaš za 3 miliona dolara.

Kao rezultat mukotrpne izrade i pravi deo istorije filma, model ima 85 tačaka kretanja. Napravljen je od duraluminijuma i može da treperi i takođe može da rotira stomak zahvaljujući električnim i mehaničkim kablovima.

Komentarišući, Džejson DeBord, glavni operativni direktor u Julien's Auctions koja će prodavati remek-delo, rekao je: „Ovaj model je zaista umetničko i inženjersko remek-delo. Ništa poput ovog modela više nikada neće biti kreirano za veliki film, jer jednostavno nije praktično u eri tako ubedljivih kompjuterski generisanih efekata.“

Pored originalnog E.T. modela, aukcija će takođe ponuditi NFT kreiran od strane Julien’s Auctions u saradnji sa Rambaldi Studios i Web3 platformom TINAM.

Događaj „Julien’s Auctions and TCM Present: Icons & Idols: Hollywood” održaće se od 17. do 18. decembra na Beverli Hilsu ili onlajn na JuliensLive.com.

Luxury Experience