Otkrijte svaki kutak naše planete u najluksuznijem vozu ikada

Svet putovanja se zaista mnogo promenio u proteklih nekoliko decenija, omogućavajući nam da sa lakoćom posetimo i one najudaljenije delove sveta...

Na raspolaganju su nam avioni, podmornice, helikopteri, jahte i automobili koji se mogu kretati po svakoj površini, ali po svemu sudeći, luksuzno putvanje vozom, i dalje je u našim srcima kao oličenje dekadencije, ekstravagancije i putovanja sa stilom. To definitivno dokazuje projekat o kom vam danas pričamo.

Ukoliko G-Train, kreacija pariskog dizajnera Tijerija Gogana pstane deo stvarnosti, svet luksuznih vozova i putovanja vozom, moraće u potpunosti da se transformiše. Priznaćete, to ima savršenog smisla, jer je čitav svet bio zatvoren unutar svoja četiri zida tokom proteklih godinu dana, a Goganov voz sa četranest vagona napravljen sa staklenim zidovima, promeniće koncept putovanja od jedne tačke do druge. Goganov G-Train voz od 350 miliona dolara biće dugačak 400 metara, a moći će da menja podešavanja svojih staleklenih elemenata od prozirnog, pa sve do crnog.

G-Train će imati sve u sebi - od raskošnog vlasničkog apartmana, preko 18 soba za goste, vagona za teretane i spa, restoran, pa sve do prostra za rekreaciju, gde se mogu održavati uživo koncerti ili priređivati male umetničke izložbe. Kada sunce počne da zalazi, voz dobija zlatnu nijansu dok se kreće prugom brzinom od 160 kilometara na čas.

Prema rečima njegovog dizajnera, "G-Train je novi način da saznamo nešto novo o putovanjima, fokusirajući se istovremeno na luksuz i tehnologije". Enterijer voza je osmišljen sa različitim postavkama, nijansama svetlosti i ambijentima koji se mogu promeniti dodirom na dugme. "Napolju može biti zima, a vi možete biti okruženi predivnim letnjim danom sa cvećem i livadama oko vas. Ovaj voz esencijalno postaje scena koja se može konfigurisati u skladu sa vašim željama", objašnjava Gogan.

Po svemu sudeći, ovaj voz će biti prava konkurencija za superjahte i megajahte, jer vam daje priliku da istražite svet oko sebe na nov, privatan način. "Ovaj voz je za vlasnika koji je ekscentričan i pomalo lud, ali na dobar način. Otvara vam nova vrata i nova poglavlja u životu, za koja niste ni znali da postoje".