Otkrijte hrabri poduhvat Španije za budućnost svemirskog turizma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EOS X SPACE (@eosxspace)

Kako industrija svemirskog turizma počinje da se uzdiže do neviđenih visina, EOS-X SPACE, prva evropska kompanija za istraživanje svemira španskog porekla, spremna je da uđe u istoriju.

U drugoj polovini 2024. godine, ovo inovativno preduzeće se sprema da završi svoje ambiciozne projekte, učvršćujući svoju poziciju na tržištu koje se trenutno procenjuje na preko 9 milijardi dolara.

Kemel Karbači, vizionarski osnivač i izvršni direktor EOS-X SPACE, na čelu je ovog revolucionarnog poduhvata. Pod njegovim vođstvom, kompanija pravi značajne korake u razvoju i validaciji svojih svemirskih kapsula. Ovi testovi, sprovedeni u saradnji sa vojnim pilotima i Nacionalnim institutom za vazduhoplovnu tehnologiju (INTA), ključni su za operacije lansiranja kompanije, koje treba da počnu u Sevilji, u Španiji i Abu Dabiju do trećeg kvartala 2025. godine. Strategija lokacije ističe posvećenost kompanije međunarodnoj ekspanziji, sa impresivnom investicijom od preko 230 miliona dolara u inženjering i razvoj u oba regiona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EOS X SPACE (@eosxspace)

Trenutno, EOS-X SPACE je usred runde finansiranja Serije D od 115 miliona evra, koju predvodi renomirana američka investiciona banka FTI Capital Advisor. Ovo finansijsko povećanje je ključno za sledeću fazu kompanije, osiguravajući završetak jedinstvene ponude svemirskog turizma. Od svog osnivanja 2020. godine, EOS-X SPACE se izdvaja od drugih igrača u industriji svojim inovativnim pristupom.

Iskustvo svemirskog turizma kompanije je usredsređeno na najsavremenije kapsule pod pritiskom. Ove kapsule, dizajnirane su da prime osam osoba, uključujući pilota i pokreću se ekološki prihvatljivim helijumskim balonima. Popevši se do ivice stratosfere na nadmorskoj visini od 40.000 metara, putnicima se pruža pogled koji oduzima dah tokom neprekidnog petosatnog putovanja. Sa cenama ulaznica koje se kreću od 150.000 do 200.000 evra, ovo ekskluzivno iskustvo obećava da će biti tražena avantura za bogate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EOS X SPACE (@eosxspace)

U Španiji, kompanija takođe otvara jedinstveni SpaceHub kompleks u La Isla de la Cartuja, Sevilja. Ovaj objekat će ponuditi impresivna iskustva i udomiti ultra-luksuzni hotel, pružajući korisnicima pionirske tretmane i ekskluzivne usluge. Ovaj strateški razvoj ima za cilj da podigne turistički pejzaž u Sevilji, čineći je glavnom destinacijom kako za ljubitelje svemira, tako i za luksuzne putnike.

Potencijal ovog novog turističkog modela je ogroman. Sa trenutnom tržišnom vrednošću od 9 milijardi dolara, EOS-X SPACE predviđa impresivan rast prihoda od 220% u narednih pet godina. Ova projekcija naglašava obećavajuću budućnost kompanije i njen kapacitet da uvede revoluciju u svemirski turizam.

Luxury Experience