#OstaniKodKuće – muzeji i galerije otvaraju svoja vrata u digitalnom svetu

Usled pandemije korona virusa i širenja ovog oboljenja koje je van svake kontrole, brojne države su uspostavile preventivne karantine u svojim gradovima…

Ukoliko ste gledali vesti, onda svakako znate da nam naše vlasti preporučuju da što manje napuštamo svoje domove i posebnu pažnju obratimo na higijenu svojih ruku. Prema nekim navodima, vanredno stanje koje je proglašeno pre nekoliko dana može potrajati i do tri meseca, što nas je navelo da se zapitamo: kako kvalitetno provesti sve te dane?

Pa, tu na scenu stupa Google Arts & Culture, koji je omogućio virtuelni obilazak preko 2.500 muzeja širom sveta. Njihova kolekcija ukljućuje Britanski muzej u Londonu, Van Gogov muzej u Amsterdamu, njujorški Gugenhajm i veliki broj drugih sličnih ustanova, koje će vam dati priliku da poboljšate svoje poznavanje umetnosti, istorije i nauke.

Predlažemo vam da pripremite svoje omiljene grickalice i napitke, udobno se smestite i onda posetite jedan od dvanaest najinteresantnijih virtuelnih muzeja, koje možete otkriti u našoj galeriji: