Okrutnost korone: operska kuća prodaje portret svog osnivača

Korona virus i pandemija koja je zbog njega proglašena, napravili su haos u čitavom svetu…

Ogroman broj ljudi ostao je bez posla, mnogi su izgubili članove porodice, prijatelje i voljene ljude, dok su brojne kompanije možda čak i zauvek zatvorile svoja vrata. Poslovanja koja nisu od esencijalnog značaja bila su primorana da pauziraju svoje poslovanje zbog ove pandemije, zbog čega je usledila kriza novog doba. Kako bi izbegli konačno zatvaranje i otpuštanje svih radnika, vlasnici kompanija, organizacija i udruženja, dovijaju se na različite načine, da bi uspeli makar da pokriju neke svoje minuse.

Londonska Kuća opere definitivno je pogođena Covid-19 pandemijom, i daje sve od sebe kako bi se izborila sa svim finansijskim nedaćama. Izbegavajući finalno zatvaranje i ukidanje radnih mesta, Royal Opera Londona planira da proda portret Dejvida Hoknija, na kom možemo videti ser Dejvida Vebstera, nekadašnjeg direktora Opere. Naručen za Covent Garden građevinu tokom sedamdesetih, portret nam pokazuje ser Dejvida u veoma elegantnom maniru. Umetnički predmet će biti aukcijski prodat ovog meseca, a očekuje se da će dostići između 14 i 23 miliona dolara.

Komentarišući prodaju, Aleks Bird, izvršni direktor Opere, izjavio je: “To je bila zaista teška odluka, ali moramo se suočiti sa situacijom, onakvom kakva jeste. Moramo preživeti ovo teško razdoblje, kako bismo mogli ponovo da zaposlimo svoje ljude u budućnosti. Mi smo najveći poslodavac u sferi umetnosti u zemlji i znamo da moramo dati sve od sebe. Ovaj portret je jedan deo toga”.

Zarada od prodaje ove slike će pomoći operskoj kući da stane na noge i podrži svoju zajednicu umetnika tokom ovog perioda.