Odšteta od 271.000 dolara zbog loše frizure

Koko Šanel je jednom rekla: “Žena koja menja svoju frizuru, menja svoj život”…

Pa, jedna manekenka iz Indije je po svemu sudeći slušala savet čuvene madam Šanel, jer je njena frizura zauvek promenila njenu sudbinu, dokazujući da su reči slavne modne dizajnerke apsolutno istinite. Ipak, ne u pozitivnom smislu. Žena je pretrpela gotovo nepopravljivu mentalnu traumu, a potom je novčana kompenzacija od 271.000 dolara nadoknadila sve njene gubitke. Evo, kako zapravo ide ova priča: model sa izuzetno dugom kosom, koja je redovna mušterija salona, veoma poznatog u Delhiju, dala je jasna upustva novajliji koji je šišao njenu kosu, a koja su bila izuzetno detaljna, budući da ona zarađuje tako što promoviše proizvode za kosu različitih brendova.

Ne samo da su radnici salona ignorisali njena uputstva i naravno usput zabrljali sa njenom frizurom, već su joj srušili snove o vrhunskom modelingu u koji je neposredno nakon toga trebala da se upusti. Stilista je ošišao veći deo njene kose, ostavljajući joj samo 10 cm dužine ispod ramena, što je zaista malo u poređenju sa dužinom kose sa kojom je došla. Potom, mušterija je prijavila salon Nacionalnoj komisiji za rešavanje potrošačkih sporova, koja joj je dodelila 20 miliona rupija (271.000 dolara). Predsednik panela, RK Agraval, izjavio je: “Nema sumnje da su žene vrlo obazrive i pažljive kada se radi o njihovoj kosi. One troše veliku količinu vremena na održavanje svoje frizure i emotivno su povezane sa njom. Tužilja je bila model za proizvode za kosu zbog dužine svoje kose, i sarađivala je sa jako velikim brendovima, što joj je sada onemogućeno".

Kako NDTV javlja, model je trebalo da bude intervjuisana na televiziji, malo nakon što je posetila salon. Budući da njen redovni frizer nije bio dostupan, preuzela ju je druga zaposlena. Kada je bila očigledno nezadovoljna frizurom, salon joj je ponudio besplatan tretman kose kao kompenzaciju, ali situacija je postala još gora. Kako ona kaže, tretman je bio sumnjivog porekla i oštetio joj je kosu u velikoj meri.

Za mnoge ljude, loša frizura nije toliko velika stvar, ali za ovu ženu, situacija je sasvim suprotna – prema navodima, izgubila je nekoliko angažmana zbog ove nemile situacije. Iako u svetu postoji mnogo strašnijih stvari koje se dešavaju svakog dana i mnogi osuđuju kompenzaciju koju je ona dobila, zapitajte se šta biste vi učinili da ste se našli na njenom mestu?