Od programiranja, preko MMA do pravljenja Katana – Mark Zakerberg otkriva nove talente

Mark Zakerberg je napravio neverovatno oštru katanu pod vođstvom majstora mačevanja iz Japana...

Centimilijarder je samouvereno testirao svoju novu kreaciju, prolazeći mačem kroz tvrdi bambus kao kroz maslac.

Nakon što je pokrenuo društvenu mrežu Facebook, Mark Zakerberg je zaradio milijarde dolara, ostvario se u ulozi oca, okušao se u MMA ringu, a nedavno je napravio Katanu. Vodeći čovek kompanije Meta, čije se bogatstvo procenjuje na 174 milijarde dolara, proslavlja rođendan svoje supruge Prisile Čan u Japanu. Poseta ovog moćnog para Dalekom Istoku ostvarila je i snove ovog tehnološkog tajkuna.

Strastveni zaljubljenik u mešovite borilačke veštine (MMA), otac dvoje dece, podelio je delić svoje nekonvencionalne kupovine na Instagramu. Čovek koji je nosio narukvice i šljokice u društvu svoje ćerke na koncertu Tejlor Svift, napravio je Katanu zajedno sa majstorom mačevanja Akihirom Kokajem zbog svojih ličnih interesovanja.

Objavio je: "Veoma posepno popodne učenja pravljenja Katane sa majstorom Akihirom Kokajem — hvala vam što ste podelili svoju veštinu sa nama!" Zakerbergova opsesija mačevanjem seže daleko unazad. Izveštaj Yahoo News iz 2022. godine navodi da je bivši zaposleni kompanije Facebook, Kagan, podelio da je izvršni direktor Meta, Zakerberg, mahao Katanom na poslu nakon što je postao frustriran kodom svojih zaposlenih, i to nije bilo prvi put. Još davne 2005. godine, tada 21-godišnji Zakerberg često je šetao sa mačem kako bi provocirao loše radnike. Kagan je napisao u svojoj knjizi "Kako sam izgubio 170 miliona dolara: Moj period kao #30 u Fejsbuku," "Imao je neke sjajne motivacione rečenice. S ljubavlju bi rekao: 'Ako to ne uradite ranije, udariću vas u lice,' ili 'Iscepaću vas ovim ogromnim mačem,' držeći ogroman mač u ruci. Do dana današnjeg, ne znam zašto je imao taj mač.”

Retko ko razume zašto genijalci rade stvari koje rade, ali ono što ljudi u kompaniji Meta razumeju jeste da je dugotrajno interesovanje milijardera za borilačke sportove rizik u investiranju, osim što je i opasno po njega lično. Prema CNBC, najnoviji godišnji izveštaj Meta kompanije navodi, "Gospodin Zakerberg i određeni drugi članovi menadžmenta učestvuju u raznim visoko rizičnim aktivnostima, poput borilačkih sportova, ekstremnih sportova i rekreativne avijacije, koje nose rizik od ozbiljnih povreda i smrti," kompanija je navela u prijavi kod SEC.

Pored MMA, osnivač Meta kompanije ima sklonost ka ekstremnim sportovima poput hidrofolinga, strast koja je izazvala više kritika nego priznanja. U drugoj prilici, online svađa sa izvršnim direktorom Tesla kompanije, Elonom Maskom, dovela je dva najbogatija čoveka na svetu da svoj rivalitet prenesu u ring za MMA meč. Na olakšanje investitora, borba se na kraju nikada nije odigrala. U videu koji je objavio Zakerberg, koji ima 13,1 miliona pratilaca na Instagramu, on marljivo radi sa majstorom mačevanja u njegovoj radionici, prateći instrukcije i znojeći se sa čekićem u ruci kako bi oblikovao Katanu. Čak je pokazao svoje stvaranje i u drugom klipu uz podršku svoje grupe koja ga ohrabruje.

Luxury Experience