Nije Pikaso, niti Mone: otkrivamo novo umetničko delo koje osvaja svet

Christie’s New York aukcijska kuća planira da proda svoj prvi nezamenljivi token putem aukcije…

Sva naša pažnja usmerena je na umetničko delo Block 21 sa tematikom Bitkoina, koje potiče iz serije Portraits of a Mind, a koje će biti deo njihove sledeće aukcije. Ova aukcija biće prva ikada koja će ponuditi umetničko delo ovog tipa, koje je već dobilo epitet najvećeg u istoriji Bitkoina.

Nezamenljivi token – non-fungible token ili NFT, poznat je kao specijalni tip kriptografskog simbola, koji predstavlja nešto sasvim unikatno. NFT tokeni ne mogu se međusobno menjati, zahvaljujući njihovim individualnim specifikacijama. Umetnik koji stoji iza ovog neverovatno procesa, Ben Gentili iz Robert Alice projekta, kombinuje četrdeset slika, sa dužinom većom od 50 metara. Novo umetničko delo sasvim je drugačije od onih na koje smo navikli u ponudi slavne aukcijske kuće, kao što su Mone, Pikaso, Vorhol, Polok i drugi. Prema navodima, ogromni disk koji je slavni umetnik stvorio, ispisan je sa 332.048 cifara heksadecimalnog koda. Umetničko delo takođe na svom unutrašnjem obodu nosi ispis Block 21, a vezano je za 39 drugih koje postoje u svetu.

Prema navodima, na ovom umetničkom komadu rađeno je preko tri godine strpljenja, upornosti i posvećenosti. Kako kažu iz Christie’s aukcijske kuće, Block 21 će dostići cenu između 12.000 i 18.000 dolara.