Neverovatni Bil Gejts rezervisao je ceo restoran sa 3 Michelin zvezdice, uzeo sok i otišao

Španski kuvar Đordi Kruz sa tri Michelin zvezdice je besan na Bila Gejtsa nakon što je milijarder rezervisao restoran u Barseloni, ali kada se pojavio naručio je bezalkoholno piće...

Bil Gejts je nesumnjivo jedan od najmoćnijih ljudi na svetu. Shodno tome, rezervisanje restorana sa 3 Mišelin zvezdice za večeru nije velika stvar za milijardera. Uostalom, koliko kuvara ima sreće da kuva za svetski poznatog suosnivača Mikrosofta?

Međutim, španski kuvar Đordi Kruz sa tri Michelin zvezdice verovatno ne deli taj osećaj strahopoštovanja i uzbuđenja. Sam kuvar je nedavno u intervjuu otkrio incident koji se dogodio pre oko sedam godina, kada je Bil Gejts zatvorio ceo nagrađivani restoran ABaC u Barseloni na dva dana, samo da bi naručio sok i otišao.

Kao što svi pretpostavljamo, kada restoran očekuje jednog od najbogatijih ljudi na svetu, logično je da se potrudi da mu ugodi, pazeći da sve bude savršeno. Naime, Đordi Kruz priredio je gozbu za američkog biznismena. Kako je naveo, „spremili smo najbolja jela. On je, međutim, naručio dijetalnu kolu i otišao."

Naravno, incident je razbesneo Kruza i njegove saradnike, koji su, zbog rezervacije Bila Gejtsa, obezbedili da restoran ostane zatvoren za ostale goste.

Postavlja se pitanje zašto se Gejts potrudio da se pojavi ako je bio previše zauzet da bi uživao u gurmanskim jelima kompanije ABaC? Ako je došlo do nagle promene u njegovom rasporedu, zašto nije obavestio Kruza, već se on ne samo pojavio, već je sve što je naručio bilo bezalkoholno piće koje se moglo nabaviti u bilo kom supermarketu?

Ako se to ne smatra uvredom, kakva bi onda trebalo da bude reakcija vrhunskog kuvara i vlasnika jednog od najboljih restorana na svetu?

Nagrađivani restoran ABaC nalazi se u malom butik hotelu na periferiji Barselone. Degustacijski meni restorana košta 295 evra, dok se njegov dobro snabdeven podrum može pohvaliti sa skoro 1.000 različitih vrsta vina.

Na čelu sa Kruzom, kuhinja koristi najbolje lokalne proizvode za kreiranje menija od 20 jela sa jedinstvenim ukusima kao što su brioš na žaru sa jeguljom prženom u maslinovom ulju, lignje u rimskom stilu, crvene kozice i dr.

Sam Kruz je prirodni talenat za percepciju ukusa, što objašnjava zašto je sa samo 24 godine dobio Mišelin zvezdu. Takođe je autor knjige pod naslovom „Cocina con Lógica“, što u prevodu znači „Kuvanje sa logikom“.

Kruz nije otkrio da li se Bil Gejts ikada izvinio za svoj postupak ili koliko je na kraju platio sok koji je dobio. Međutim, svako ko poseti sajt AbaC restorana i na brzinu pogleda jela, shvatiće jednu stvar: da je tajkun jednom zauvek propustio priliku da uživa u obroku koji će se pamtiti ceo život.

Luxury Experience