Neko je platio 218.000 dolara za par starih Birkenstock papuča Stiva Džobsa

Papuče osnivača kompanije Apple tokom 80-ih je spasio iz smeća njegov privatni kuvar.

Jedan od osnivača kompanije Apple, Stiv Džobs je toliko uticao na ljude da je jedan super fan platio preko 200.000 dolara za stari par njegovih Birkenstocks papuča.

Džobs je nosio Birkenstocks papuče dok je radio sa Stivom Voznijakom u kući njegovih roditelja u Los Altosu u Kaliforniji. Navodi se da je par kultnih braon Birkenstock papuča Stiv nosio „tokom mnogih ključnih trenutaka u istoriji Apple kompanije“.

Očekivalo se da će se par Birkenstocks papuča prodati za 60.000 dolara, ali su na kraju donele pobedničku ponudu od 218.750 dolara. Nije ni blizu Nike Air Jordan 1 iz 1985. ili Nike Air Ship iz 1987. koje je Majkl Džordan nosio tokom svoje pete NBA utakmice u svojoj početničkoj sezoni 1984. koje su se prodavale za milione, ali je ipak ponuda nadmašila sve procene.

Aukcijska kuća opisuje par Birkenstocks od braon antilop kože kao „papuče u prilično lošem stanju, ali još uvek „netaknute“. Opis glasi: „Svaka papuča ima svoje originalne Birkenstock podesive kopče i Birkenstock logo na unutrašnjoj ivici kaiševa od antilop kože. Đon od plute i jute zadržava otisak stopala Stiva Džobsa, koji je oblikovan nakon godina nošenja. Papuče uključuju tvrdu futrolu za zaštitno skladištenje i transport.”

Anonimni kupac Birkenstock papuča Stiva Džobsa takođe je odneo kući NFT, sa prikazom Birkenstoks papuča od 360 stepeni. Julien's Auction je podelila vest putem tvita koji je glasio: „Prodate za 218.750 dolara. Par braon antilop kožnih sandala Birkenstock Arizona koje je lično posedovao i nosio Stiv Džobs.“

Luxury Experience