Neko je platio 19 miliona dolara za ručak sa Vorenom Bafetom

Neko je iskoristio šansu koja se pruža jednom u životu i obezbedio sebi večeru sa legendarnim Vorenom Bafetom.

Po 21. i poslednji put, biznismen milijarder je prodao privatni ručak u korist dobrotvorne organizacije u San Francisku za 19 miliona dolara. Prema eBay listi, anonimni ponuđač i sedam gostiju dobili su priliku da večeraju sa 91-godišnjim milijarderom i predsednikom kompanije Berkshire Hathaway Inc. u restoranu Smith & Wollensky u Njujorku.

Pre dve decenije, prva žena Vorena Bafeta, Suzi, pokrenula je ideju o dobrotvornom ručku sa njenim mužem, a novac je podržao organizaciju GLIDE koja pomaže ljudima da se izbore sa siromaštvom. Taj prvi ručak, 2000. godine, koštao je 25.000 dolara.

Smith & Wollensky u Njujorku, jedno je od Bafetovih omiljenih mesta gde je on bio domaćin ručka od prve aukcije 2000. Godine 2019. osnivač kompanije Tron, Džastin San, dobio je dobrotvornu ponudu za ovu priliku koja se pruža jednom u životu za 4,5 miliona dolara.

"Prijateljstvo i velikodušnost Vorena Bafeta u protekle 22 godine bili su od neprocenjive vrednosti u produbljivanju uticaja fonda Glide na sisteme koji se bore protiv siromaštva i nejednakosti“, rekla je predsednica i izvršna direktorka organizacije. „Njegovo nasleđe će imati trajni pozitivan uticaj na Glide i klijente kojima služimo."

Prema Rojtersu, Bafet je prikupio više od 53,2 miliona dolara za Glide na 21 aukciji.