Nala Cat: Najbogatija mačka na Instagramu ima neto vrednost od 100 miliona dolara i 4,4 miliona pratilaca

Nala nije običan kućni ljubimac, to je mačka koja u osnovi osvaja Instagram svojim... kandžama.

Ona je slavna ličnost, milioner i svetski rekorder. Sa preko 4,4 miliona pratilaca na Instagramu, Nala je najpraćenija mačka na popularnoj društvenoj mreži.

U vlasništvu je Varisiri "Puki" i Šanon Elis, koje žive u Los Anđelesu. Nala ima sivo-belo krzno i jedan je od najpopularnijih i najomiljenijih kućnih ljubimaca širom sveta. Puki je usvojila Nalu 2010. godine kada je imala samo 5 meseci iz skloništa za životinje. Godine 2012, na nagovor svoje sestre, Puki je napravila nalog na Instagramu i njen život se zauvek promenio.

Nala - provodadžija

Ne samo da je Nala promenila život Puki kada ju je usvojila, već je u svoj život uvela i Šenon Elis, koja je vlasnica radnje na sajtu Etsy, a koja joj je poslala leptir mašnu kada je njen Instagram nalog imao oko 75.000 pratilaca. Ovaj potez doveo je žene do dogovora o saradnji povodom otvaranja internet prodavnice, a četiri godine kasnije, Elis i Puki su bile u braku, sa šest mačaka i psom koji trče po kući. "Nala nas je spojila", kaže Elis.

Nala - influenser od 100 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Sa 4,4 miliona pratilaca na Instagramu i neto vrednošću od 100 miliona dolara, Nala je pobedila škotsku mačku pevačice Tejlor Svift, koja vredi 97 miliona dolara. Nala nije samo senzacija društvenih mreža, već drži i Ginisov svetski rekord za broj pratilaca na Instagramu, naravno u kategoriji mačaka. Mačka "naplaćuje" 8.000 dolara za objavu na društvenim mrežama, ima dogovore sa sponzorima i ima svoju onlajn prodavnicu. Šarmantna mačka je takođe sarađivala sa brendovima kao što su Google, Lift, FreshStep i LOL Toys i pojavila se u časopisima People, USA Today, Forbes i drugi.

Takođe, njena prva knjiga, „Living Your Best Life According to Nala Cat“, je životni vodič, koji sadrži neobjavljene njene fotografije i poseban vodič o najboljim praksama za usvajanje i negu kućnog ljubimca.

Nala - filantrop

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Kao bivša mačka iz skloništa za životinje, Nala, uz pomoć svojih ljubaznih vlasnica, nastoji da podigne svest javnosti o gladnim životinjama, hrani za kućne ljubimce i usvajanju lutalica. Da bi pomogla u ove svrhe, porodica je lansirala Love Nala, premium liniju hrane za mačke.

Nala i njena porodica donirali su 5.000 obroka skloništu za životinje Kitten Rescue LA i poslali 55.000 obroka Daisy's Hope Foundation neprofitnoj organizaciji koja obezbeđuje besplatnu i subvencionisanu sterilizaciju, vakcinaciju i mikročipovanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Nala i njena braća i sestre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Puki i Šenon Elis su stvorile svet pun ljubavi, ne samo zahvaljujući Nali, već i sa pet drugih mačaka, a imaju i  psa. Drugim rečima, imaju sedam internet poznatih kućnih ljubimaca.

Nalina braća i sestre uključuju mačke White Coffee sa 2,2 miliona pratilaca, Lunu Rose sa 556.000 pratilaca, Stelu i Stiva sa 114.000 pratilaca, i psa po imenu Spenser, sa 76.000 pratilaca. Vlasnice imaju Instagram naloge za sve svoje ljubimce, što bi verovatno trebalo smatrati poslom sa punim radnim vremenom.

„Najteže je to što nikada nemate slobodan dan. To je posao 24 sata dnevno“, rekla je Puki. „Nemamo vremena da se posvetimo sebi“, dodala je.

Potpuno je razumemo, ali s druge strane čini se da je to posao koji se isplati.

Luxury Experience