Nakon Džastina Bibera, Ferrari stavio Kim Karadašijan na crnu listu

Superzvezda Kim Kardašijan je nedavno otkrila kako izgleda njena kolekcija potpuno prilagođenih luksuznih automobila.

Zanimljivo je da u njenoj garaži vrednoj više miliona dolara nedostaje Ferrari. Nedavne glasine koje su kružile internetom sugerišu da poznata američka medijska ličnost zapravo ne može da kupi Ferrari jer je stavljena na crnu listu italijanskog brenda. Glasine dolaze nakon nedavnih novinskih izveštaja u kojima se navodi da je kanadskoj muzičkoj senzaciji Džastinu Biberu Ferrari takođe zabranio kupovinu njihovih automobila. U većini slučajeva, Ferrari se uzdržava da javno govori o takvim stvarima, osim ako na kraju tuži pojedinca (da, Ferrari to radi).

Međutim, italijanski proizvođač superautomobila je ovog puta zapravo odlučio da razjasni svoju poziciju.

Dakle, da li je Ferari zabranio Kim Kardašijan i Džastinu Biberu da kupuju njihove automobile?

Pa, glasine su delimično tačne! Italijanski brend luskuznih automobila zapravo ne zabranjuje pojedincima da kupuju automobile i ne stavlja ih na crnu listu. Međutim, poznate ličnosti poput Kim i Džastina moći će da kupe samo serijske automobile, dok su modeli limitirane proizvodnje i ekskluzivni Ferrari automobili zabranjeni ovim zvezdama.

"Ferari zadržava pravo da odlučuje o specijalnim izdanjima“, rekao je portparol. Poznata je činjenica da Ferrari ima veoma strog proces provere za prodaju svojih automobila specijalnog izdanja. U stvari, pojedinac mora da poseduje nekoliko serijskih Ferrari automobila da bi se zaista kvalifikovao za podnošenje prijave o nameri da kupi model ograničenog izdanja.  

Šta su ove slavne ličnosti uradile da bi ih Ferrari sankcionisao?

Zapravo, nije teško naljutiti legendarnu italijansku kompaniju. Ferrari veoma ozbiljno shvata imidž i poziciju svog brenda i postavio je niz pravila i smernica koje vlasnici moraju da poštuju. Kršenje ovih uslova može odmah privući pažnju proizvođača superautomobila i osoba bi se mogla suočiti sa zabranom (barem kupovine ekskluzivnih modela). Što je još gore, kompanija bi mogla čak i preduzeti pravni postupak protiv pojedinca.  

Džastin Biber je uradio dosta stvari koje su na kraju naljutile Ferari, što uključuje veliku modifikaciju svog 458 Italia, gubljenje automobila na nekoliko nedelja i prodaju bez pristanka brenda. Međutim, kada je reč o Kim Kardašijan nije tačno poznato šta je naljutilo Ferrari. Nema zapisa da je Kim lično posedovala Ferrari, osim model 458 Italia koji joj je 2011. poklonio jedan malezijski biznismen. Možda proizvođač automobila misli da će zvezda rijalitija na kraju prilagoditi Ferrari ako ga kupi. Na kraju krajeva, svi njeni trenutni automobili su personalizovani da izgledaju isto.