Najskuplja kućna biljka prodata za 20.000 dolara

Retka, belo prošarana biljka, Rhaphidophora Tetrasperma, skoro je prodata po neverovatnoj sumi u okviru online aukcije…

Sa lakoćom je dostigla cifru od 19.297 dolara i postala najskuplja kućna biljka ikada prodata na javno dostupnom prodajnom sajtu, Trade Me. Biljka je varijetet filodendrona, koji je poreklom iz tropskih šuma. Njeno šarenilo se odnosi na boju listova, koja se usled mutacije menja, a u ovom slučaju je stvorila zaista retki rezultat.

Biljka ima samo osam listova, sa devetim koji će se uskoro razviti. Svaki list prema listingu ima veličanstvenu boju, a stabljika je dobro ukorenjena u saksiji prečnika 14 cm. Komentarišući, Trade Me portparol Mili Silvester, rekla je: “Nakon aukcijskog rata u finalnim minutima prodaje, retka biljka imala je 102.000 pregleda i više od 1.600 posmatrača, što dovoljno govori o tome koliko je ljudima draga.”

“Kućne biljke postale su pravi hit u proteklih nekoliko godina, i videli smo značajan porast u njihovim cenama”. Biljka je ukupno dobila 248 ponuda i na kraju je otišla u ruke osobe koja se potpisuje kao “meridianlamb”. Pa, po svemu sudeći, zelena revolucija je u toku.