Najnovije Faberže jaje inspirisano je klasičnim filmom Octopussy

Više slika

Više slika

Juvelir je takođe kreirao medaljon inspirisan filmom iz 1983. godine…

Proslavljeni umetnički juvelir upravo je predstavio prvu u nizu kolekcija koje slave ikonični arhiv Džejmsa Bonda. Početna linija Fabergé x 007 inspirisana je filmom Džona Glena 'Oktopusi'. Klasik iz 1983. godine je trinaesti film iz franšize i šesti koji prikazuje Rodžera Mura kao omiljenog agenta MI6 na svetu. Radnja je takođe prikladno usredsređena na složenu krađu Faberže jajeta.

Prvi predmeti koji su otkriveni u kolekciji Fabergé x 007 'Oktopusi' su Egg Objet i Egg Surprise Locket. Kreirani od strane šefa dizajna brenda Faberge Lisе Talgren, ove dve retkosti spajaju klasične elemente dizajna sa umetničkim referencama na 'Oktopusi'.

Ručno izrađeno od 18-karatnog žutog zlata, jaje je visoko nešto više od 7.5 cm, ali je postavljeno na raskošno postolje ukrašeno belim dijamantima i plavim safirima. Spoljašnjost je ručno oslikana bogatim zelenim emajlom koji podseća na jaje prikazano u filmu. Ispod emajla nalazi se složeni uzorak koji kombinuje potpisni gijoš juvelira sa graviranim pipcima hobotnice. Fabergé kaže da primena ovog složenog umetničkog dela zahteva jednu nedelju rada, dok celo jaje nastaje tokom šest meseci.

Jaje se otvara da otkrije ukrašenu hobotnicu. Napravljena od 18-karatnog žutog zlata, životinja ima pipke od belih dijamanata i oči od crnih dijamanata. Hobotnica odaje počast i negativcu u filmu Octopussy i Petru Karlu Faberžeu. (Čuveni ruski juvelir bio je poznat ne samo po svojim dekorativnim jajima, već i po svojim ekscentričnim malim studijama životinja.)

"Nastavljajući naše posebno partnerstvo sa EON Productions i franšizom Džejmsa Bonda odlučili smo da iznenađenje unutar ove prve kapsul kolekcije mora biti hobotnica, posvećena istoimenom antagonisti u srcu filma," rekla je kreativna direktorka Fabergéa, Josina fon dem Busče-Kesel u saopštenju.

Lik 'Oktopusi' takođe je u srcu Egg Surprise Locket medaljona. Ogrlica sadrži zeleno emajlirano jaje obuhvaćeno zlatnom rešetkom i ukrašeno cvetovima od plavih safira i belih dijamanata. Kopča medaljona oblikovana je kao "O" kao omaž naslovu filma, dok minijaturna hobotnica unutar jajeta odaje počast imenu filma. Životinja je ponovo napravljena od 18-karatnog žutog zlata i ima dva oka od crnih dijamanata.

"'Oktopusi' je moćna poslovna žena i krijumčar dragulja koja predvodi kult sačinjen isključivo od žena, i njeno ime potiče od njene omiljene hobotnice, koju drži kao ljubimca," dodaje Josina. "Hobotnica unutar Fabergé x 007 Egg Objet i Egg Surprise Locket sažima njen jak karakter."

Kolekcija Fabergé x 007 dostupna je u buticima Fabergéa u Dubaiju i Makau, na sajtu Faberge i zvaničnoj 007 prodavnici, kao i preko odabranih ovlašćenih prodavaca širom sveta. Egg Objet je ograničeno na 50 numerisanih primeraka, pa budite brzi ako ga želite. Cene su dostupne na zahtev, naravno.

Luxury Experience