Nabavite jedinstveni radni sto Virdžila Abloa za svoju kancelariju ili dom

Pošto je hibridni rad u trendu širom sveta, vreme je da i vaš sto dobije potrebno ažuriranje. Priliku vam pruža aukcijska kuća Sotheby's koja će uskoro prodati neobičan i šik „Efflorescence“ radni sto Virdžila Abloa.

Deo kolekcije „Efflorescence“ koja je otkrivena u pariskoj galeriji Kreo 2019. godine, sto je napravljen od betona i ima slova obojena plavim sprejom. Prihod od njegove prodaje ići će novoosnovanoj fondaciji Virgil Abloh, koja ima misiju da sve kreativne puteve učini inkluzivnijim.

Komentarišući kolekciju „Efflorescence“, Ablo je ranije rekao: „Za mene, dizajn uvek ima inherentnu ideju da bude most iz prošlosti, sa pogledom ka budućnosti". Konstatujući slično, Sotheby's je naveo: „Delo, iako pažljivo konstruisano sa zaobljenim uglovima i namerno neskladnim prazninama, izgleda kao produžetak urbanog tkiva grada – magična manifestacija megapolitanskog ekosistema. Ručno oslikani grafiti koji prolaze kroz telo dela, na kojima piše 'ACID' i '20', svedoče o jedinstvenom kvalitetu objekta, koji je Virdžil koristio kao arhitektonsko platno na koje je primenio svoje dinamično i svojstveno pisanje.“

„Efflorescence“ radni sto će se naći na aukciji Sotheby’s The Now Evening Auction 18. maja po procenjenoj ceni između 120.000 i 180.000 dolara.