Na prodaju viktorijanski set za ubijanje vampira

Ako želite da se oslobodite demona i ubijete vampire - evo nečega što bi vas moglo zanimati!

Govorimo o stvarnom kompletu za ubijanje vampira iz 19. veka koji se nedavno pojavio na aukciji.

Komplet je otkriven u Velikoj Britaniji i navodno je pripadao plemiću iz 19. veka, lordu Vilijamu Malkolmu Hejliju. Opremljen je svim „osnovnim“ alatima za ubijanje vampira poput pištolja, raspeća, svete vodice, drvenih kočeva, mesingane čuture baruta, gotske Biblije, drvenog čekića, brojanica i papira Metropoliten policije iz tog perioda.

Komentarišući aukciju, Čarls Hanson koji je prodao komplet rekao je. „Bilo zbog straha ili fascinacije, zanimljivo je znati da je član najvišeg aristokratskog društvenog poretka, čovek sa mestom u Domu Lordova, nabavio ovaj predmet. To nas podseća da mit o vampirima utiče na ljude iz svih sfera života.

"Zadatak ubijanja vampira bio je izuzetno ozbiljan i istorijski izveštaji su ukazivali na potrebu za određenim metodama i alatima. Rečeno je da predmeti od verskog značaja, kao što su raspeća i Biblije, odbijaju ova čudovišta, pa stoga i njihovo prisustvo u kompletu“, dodao je on.

"Vera u vampire, stvorenja za koja se veruje da im je potrebna ljudska krv da bi preživeli, seže stotinama godina unazad i opstaje u nekim delovima sveta i danas. Komplet za ubistvo vampira privukao je kolekcionare iz celog sveta, uključujući Francusku, Sjedinjene Države i Kanadu, i konačno je prodat anonimnom kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva za 15.736,49 dolara“, stoji u saopštenju aukcijske kuće Hanson.

Luxury Experience