Muškarac sa Long Ajlenda skočio na automobil kako bi sprečio krađu Rolex časovnika

Ne želeći da dozvoli da njegov dragoceni Rolex časovnik jednostavno nestane, muškarac iz Njujorka skočio je na haubu SUV automobila u pokretu kako bi zaustavio lopova koji je pokušavao da pobegne sa njegovim voljenim satom…

Facebook Marketplace postao je veoma popularna platforma za ljude koji kupuju i prodaju lične stvari putem interneta. Međutim, rast popularnosti Marketplace takođe znači da privlači mnogo prevaranata. Najgori problem je što ovi prevaranti postaju uverljiviji u svojim prevarama - nešto što je prodavac Rolex časovnika sa Long Islanda naučio na teži način kada je prodaja putem Marketplace platforme pošla po zlu. On je morao skočiti na haubu SUV modela sa kradljivcem za volanom u pokušaju da ga zaustavi da ne pobegne s švajcarskim satom bez plaćanja. "Nisam nameravao da se okrenem i pustim ovog čoveka da ga uzme ... bez borbe", rekao je Stiv Mauro, prodavac.

43-godišnjak se dogovorio da proda Rolex sat za 8000 dolara u petak ispred svoje kuće u Massapequa Parku, prema ABC News. Kada je potencijalni kupac stigao na lokaciju u sivom SUV modelu, zamolio je Mauroa da priđe za novac. Umesto da mu plati obećanih 8000 dolara, lopov je zaključao vrata nakon što je uzeo Rolex i počeo brzo bežati. Shvativši da ga pljačkaju, Mauro je skočio na haubu kada je prevarant krenuo unazad svojim Honda SUV modelom, ali je bio odbačen dok je vozač pobegao s luksuznim satom. Incident je takođe zabeležen sigurnosnom kamerom.

Slučajno, policajci koji su patrolirali područjem bili su u blizini i videli SUV kako obara Mauroa na zemlju. "Podigao sam se, skočio na haubu, a onda me odbacio na moju baštu, odleteo sam sa haube. Rekao sam policajcu: 'idi uhvati ga'", rekao je Mauro. Međutim, bilo je prekasno, a kradljivac sata već je uspeo pobeći do tada. Mauro je tretiran na licu mesta zbog sitnih povreda na ruci, laktu i kolenu. Policija sada traži Hondu, koja navodno ima tablice iz Konektikata.

Opisujući sebe kao iskusnog prodavca na Facebook Marketplace platformi, Mauro je rekao da je prevarant bio veoma uverljiv i da nije očekivao ovakav epilog događaja. "Uvek mogu nanjušiti prevaranta od samog početka i ovaj momak mi nije delovao tako uopšte", rekao je prodavac. "Velike stvari poput ovih, verovatno ne bih radio iz svoje kuće. To je verovatno bila moja greška." Krađa visokokvalitetnih satova u porastu je širom sveta, i čak ni poznati nisu pošteđeni ove rastuće pretnje. Pre nekoliko meseci, vozač Ferarija F1, Karlos Sains, jurio je lopove pešice kako bi povratio svoj sat Richard Mille vredan 350.000 dolara koji mu je ukraden u Milanu.

Luxury Experience