Može li se papir prodati za 126.000 dolara? Da, ako je pripadao Dejvidu Bouviju

Jedan od najvećih tekstopisaca svih vremena, Dejvid Bouvi, ponovo je u vestima čak i nakon svoje smrti, jer su tekstovi koje je napisao svojom rukom za svoja dva najveća hita ovih dana na aukciji.

Na prvi pogled ovo je jednostavan papir, ali ima dugu istoriju jer ga je Bouvi koristio za pisanje tekstova za pesme "Rock 'n' Roll Suicide" i "Suffragette City". Obe numere se pojavljuju na albumu The Rise and Fall of Ziggi Stardust i Spiders From Mars iz 1972. godine.

Rad, pored rukom pisanog teksta, sadrži ispravke, nacrte i beleške koje je napravio legendarni muzičar i propraćen je pismom prodavca kojim se potvrđuje autentičnost.

Tekstovi hitova koje je napisao Dejvid Bouvi su bili pozajmljeni Muzeju Viktorije i Alberta 2013. godine, gde su ostali 5 godina, a zatim su prikazani u Londonu, Torontu, Sao Paulu, Berlinu, Čikagu, Parizu, Melburnu, Bolonji, Tokiju, Barseloni i Njujorku.

Otkako je Bouvi 2016. umro od raka jetre u 69. godini, mnogi suveniri iz njegove duge karijere pojavili su se na aukcijama širom sveta.

Očekuje se da će ovaj list papira biti prodat po ceni negde između 63.000 i 126.000 dolara, a stručnjaci kažu da se čak i ove velike sume mogu premašiti.

Luxury Experience