Montblanc StarWalker SpaceBlue: Pisanje među zvezdama

Montblanc je oduvek bio sinonim za eleganciju, zanatstvo i inovaciju.

Sa svakom novom kolekcijom, brend uspeva da uhvati suštinu ljudske kreativnosti i istraživanja. Montblanc StarWalker kolekcija instrumenata za pisanje nije izuzetak, a u svom najnovijem izdanju, StarWalker SpaceBlue odaje počast fascinaciji ljudi istraživanjem svemira i misterijama kosmosa.

Baš kao što pioniri u oblasti svemira pomeraju granice ljudskog znanja, Montblanc neprestano pomera granice materijala i tehnika svakim izdanjem svoje StarWalker kolekcije. StarWalker SpaceBlue crpi inspiraciju iz materijala koji potiču iz samog svemira, posebno očaravajućeg Widmanstatten uzorka, koji se smatra jednom od najhipnotičnijih kreacija prirode.

Centralni fokus dizajna StarWalker SpaceBlue je zadivljujuće izvođenje Widmanstatten šablona, nazvanog po bečkom naučniku i grofu Alojzu fon Beku Vidmanštetenu, koji je otkrio i proučavao ovaj fenomen 1808. On je posmatrao ovaj zamršeni obrazac dok je plamenom zagrevao gvožđe posmatrajući meteorite, kao svedok diferencijacija zona boje i sjaja jer su različite legure gvožđa oksidovale različitim brzinama. Ovaj obrazac se nalazi samo duboko u planetarnim telima kojima su potrebne godine da se ohlade.

Montblanc zanatlije su ponovo kreirale ovaj izuzetan uzorak na dragocenoj smoli koristeći novorazvijeni alat za graviranje na metalu, podižući taktilno i senzorno iskustvo pisanja.

Dizajn StarWalker SpaceBlue kolekcije je dodatno poboljšan njegovom ponoćno plavom nijansom, koja podseća na noćno nebo neposredno pre nego što je obasjano prolaskom meteorita. Glavna karakteristika StarWalker kolekcije je plutajući Montblanc amblem iznad prozirne zadimljene plave boje u providnom vrhu, dodajući izuzetan dodir svakom komadu.

Luxury Experience