Montblanc predstavlja savršeni poklon za Dan Zaljubljenih

Crvena je boja ljubavi. Takođe je boja kolekcije olovaka Montblanc Meisterstuck Great Masters Calligraphy, što je čini savršenim poklonom za Dan zaljubljenih.

Cveće, čokolade i plišana srca su kliše i ne postoji bolji način da se proslavi ljubav od slavljenja umetnosti rukopisa, a Montblanc novi dodatak kolekciji Meisterstuck Great Masters Calligraphy je legendaran. Pisanje pisama može biti zastarelo, ali iskustvo je ipak neprocenjivo. Napišite nekoliko reči ljubavi uz pomoć ovih neverovatnih Montblanc Meisterstück Great Masters Calligraphy naliv pera.

Rukopis je više od samog alata za prenošenje misli i ideja na papir: to je kreativan oblik samoizražavanja. Termin „kaligrafija“, što na starogrčkom znači „lepo pisanje“, je umetnost rukom pisanih slova gracioznog i umetničkog izgleda. Stvaranje izvanredno oblikovanih slova mastilom zahteva ne samo talenat i vežbu, već i prave alate uz pomoć kojih rukopis postaje sofisticiran i precizan.

Kolekcija Meisterstuck Great Masters Calligraphy uvodi nova, fleksibilnija pera koja poboljšavaju umetnost rukopisa tako da se može stvoriti još izražajnija i originalnija kaligrafija. Ručno vajana od strane majstora u specijalizovanom procesu od 35 koraka, ova pera od punog zlata rezultat su odlične izrade, stručne intuicije i nepokolebljivog strpljenja.

Izrađen od dragocene crne smole sa pozlaćenim detaljima, kultni Meisterstuck 146 sada ima Fleks pero, inspirisano čuvenim Montblanc instrumentima za pisanje iz pedesetih godina prošlog veka. Ovo specijalno zlatno pero olakšava različite stilove pisanja. Primenom različitih nivoa pritiska možete promeniti debljinu linija koje nude različite nijanse na papiru. Fleks pero od 18k žutog zlata ima ugraviran kaligrafski simbol „888“.

Pored toga, Fleks pero je takođe predstavljeno u bordo laku. Kao znak velike kaligrafske tradicije u japanskoj kulturi i umetnosti, instrument za pisanje je ukrašen crvenom bojom, jednom od najsimboličnijih boja japanske zemlje. Ovaj savremeni zatamnjeni izgled postignut je novom tehnikom gradijentnog lakiranja primenjenom na brušeni metal, inspirisan tradicionalnom japanskom metodom. Prozirni bordo lak sa gradijentom je poboljšan zlatnim akcentima boje šampanjca, dok je Fleks pero obloženo zlatom od 18k šampanjca ukrašeno kaligrafskim simbolom '888'.  

Ovi novi instrumenti koje je predstavio Montblanc dostupni su u buticima brenda širom sveta.