Montblanc odaje počast Elizabet Tejlor

Montblanc je odlučio da oda počast jednoj od najpopularnijih zvezda klasične holivudske kinematografije.

Glumica Elizabet Tejlor je stekla slavu 1940-ih, a do 1960-ih postala je najplaćenija filmska zvezda. Ona je dokazala svoj talenat i hrabrost kao glumica par ekselans u filmu „Kleopatra“ i „Mačka na usijanom limenom krovu“. Novo specijalno izdanje Montblanc Muses Elizabeth Taylor je u velikoj meri inspirisano estetikom njenog vremena, kao i lepotom i talentima dive.

Montblanc se oslanja na jedinstvenu tehniku lakiranja koja pokriva kapu i cev tamnoljubičastim lakom sa uzorkom mermera kako bi odao počast zadivljujućim očima Elizabet Tejlor i omiljenoj boji zvezde. Elizabet Tejlor je takođe bila ljubiteljka dragocenog nakita - što se ogleda u prstenu neobičnog oblika. Njena ljubav prema dragom kamenju i dijamantima bila je poznata kao i mnoge njene životne ljubavi. U njenoj spektakularnoj kolekciji nakita možemo pronaći istorijske komade, uključujući gigantski prsten sa dijamantom od 33,19 karata (ranije poznat kao Krupp dijamant), koji joj je poklonio Ričard Barton.

Konus obložen platinom sa geometrijskom gravurom podseća na tipičan uzorak nakita iz 1950-ih, nešto što bi glamurozna diva odobrila. Nalivpero Au 585 od punog zlata presvučeno rodijumom ima gravuru sa tri reči „ŽIVELA LJUBAV“, u znak sećanja na njen dirljiv govor na dodeli GLAAD medijskih nagrada 2000. godine, koji je završen ovim rečima.

Specijalno izdanje Montblanc Muses Elizabeth Taylor predstavlja simbol zabave, kulture, mode i filantropije.

Povezane teme