Misteriozni milijarder iz Hong Konga obario rekord kupovinom najskuplje osiguravajuće polise

Misteriozni tehnološki milijarder iz Hong Konga ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kupovinom najskuplje osiguravajuće polise na svetu u vrednosti od 250 miliona dolara...

Osiguravajuće tržište Hong Konga postiglo je dvostruki uspeh: prvi, finalizacijom prodaje polise životnog osiguranja od 250 miliona dolara i postavljanjem novog svetskog rekorda za to. Ovo dostignuće je priznato i sertifikovano od strane Ginisove knjige svetskih rekorda ove nedelje. Prethodni rekord držao je tehnološki milijarder iz Kalifornije koji je kupio osiguranje vredno 201 miliona dolara u martu 2014. godine. Jednu deceniju kasnije, rekord se prebacio sa Zapada na Istok. Iako ime vlasnika police ostaje nepoznato, Edvard Monkrajf, izvršni direktor za Hong Kong i Makao u HSBC Life, naveo je da je klijent osoba izuzetno visoke neto vrednosti iz Azije sa višestrukim državljanstvima, prema SCMP.

"Prodaja takve osiguravajuće polise pokazuje uspon Hong Konga kao vodećeg tržišta osiguranja za osobe izuzetno visoke neto vrednosti u Aziji i svetu," rekao je Monkrajf u ekskluzivnom intervjuu za Post. "Prethodno, takve ogromne polise su izdavane samo u SAD, Velikoj Britaniji i na Bermudima. Sada je Hong Kong dokazao da ima kapacitet da izdaje takve ogromne polise." Kompanija je otkrila da je svrha polise planiranje nasleđa. Rast broja bogatih Azijata takođe dovodi do povećane potražnje za ogromnim polisama životnog osiguranja.

"Vidimo rastuću potražnju za ogromnim polisama životnog osiguranja u Aziji, i većina ih je za potrebe planiranja nasleđivanja," rekao je Monkrajf. "Postoji talas prve generacije privatnog bogatstva koja sada počinje da razmišlja o prenosu svog bogatstva, poslovanja, preduzeća itd. na sledeću ili kasnije generacije." Prema studiji HSBC Global Research iz avgusta 2022. godine, Azija će u narednim godinama biti prepuna milionera.

Očekuje se da će njihov broj porasti sa oko 10 miliona u 2022. na više od dvostruko, 22 miliona do 2030. godine. Ovaj porast će svakako katapultirati nove premije poslovanja koje su se već udvostručile u Hong Kongu u 2023. godini u odnosu na pre 10 godina.

Luxury Experience