Memoari princa Harija za dan prodati u 1,4 miliona primeraka

Princ Hari priča svoju stranu priče, a ljudi svakako žele da je čuju.

Memoari nekadašnjeg člana britanske kraljevske porodice, Spare, odleteli su sa polica, prodavši se u više od 1,4 miliona primeraka od datuma objavljivanja u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji u utorak. Izdavač Penguin Random House kaže da je dugo očekivana knjiga postavila rekord za najveću prodaju u prvom danu, pobedivši sva druga publicistička izdanja koja su ikada objavili.

Broj uključuje prethodne narudžbine, štampane i digitalne kopije, kao i audio knjige, navodi kompanija. Penguin Random House je odštampao 2 miliona primeraka memoara za američko tržište, a brend je sada odlučio da proizvede još više izdanja kako bi zadovoljio veliku potražnju.

Postojeća potražnja je naglo porasla nakon što su primerci knjige princa Harija greškom pušteni u prodaju u Španiji prošle nedelje, a sadržaj je kasnije procurio u britanske novine. Memoari su od tada bili deo vrtloga diskusija na društvenim mrežama, sa razgovorima o napetim odnosima vojvode od Saseksa sa njegovim bratom, princom Vilijamom, i tretmanu koji je Hari imao kada je svoju suprugu Megan Markl predstavio britanskoj kraljevskoj porodici.

Memoari su trenutno rangirani kao broj 1 na listi bestselera za onlajn prodaju kompanija Amazon i Barnes & Noble, a predstavljaju najnoviji deo o javnoj, napetoj sagi između vojvode od Saseksa i britanske kraljevske porodice. Hari i Megan, koji su odlučili da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti 2020. godine, izneli su svoje pritužbe u intervjuu za Opru iz 2021.godine i u svom Netflix dokumentarcu iz 2022. Serija je postala jedna od 10 najboljih emisija na platformi za striming kada je objavljena i od tada je prikupila preko 80 miliona pregleda. U međuvremenu, Harijev nedavni intervju sa Andersonom Kuperom u trajanju od 60 minuta, sakupio je impresivnih 11,2 miliona pregleda - što je najbolje ove sezone, prema CBS-u.

Luxury Experience