Mattel je predstavio ograničeno izdanje Barbi lutke kraljice Elizabete II

Njeno visočanstvo Elizabeta II nedavno je proslavila svoj platinasti jubilej, obeležavajući 70 godina vladavine.

Odajući počast tom podvigu u sopstvenom stilu, Mattel je predstavio šik Barbi lutku ograničenog izdanja obučenu u kraljevsku odeću. Deo Barbi tribute kolekcije koja slavi „vizionarske pojedince sa izuzetnim uticajem i nasleđem“, minijaturna kraljica je lansirana na njen 96. rođendan, odnosno 21. aprila.

Obučena u zadivljujuću haljinu boje slonovače sa plavom trakom i ordenima lutka prikazuje kraljicu koja nosi Fringe tijaru koja je inspirisana krunom njenog veličanstva koju je nosila na dan venčanja.

Mini verzija se takođe može pohvaliti sa dve trake posebno – ružičastom koju je kraljici poklonio njen otac Džordž VI, i plavom koju joj je poklonio njen deda Džordž V. Ostali detalji uključuju srebrni broš zakačen ispod pojasa koji prikazuje najviši red viteštva u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kraljica Barbi dolazi u „kraljevskoj“ kutiji koja crpi inspiraciju iz „Throne“ sobe u Bakingemskoj palati.

Komentarišući lansiranje lutke, istoričarka i profesorka Kejt Vilijams, autorka knjige „Naša kraljica Elizabeta“, rekla je: „Vladavina kraljice Elizabete II imala je izuzetan uticaj. Britanska kraljica je najduže vladala i prva je koja je dostigla platinasti jubilej, posvetila se službi i dužnosti i videla kako se svet neizmerno menja. Dok Njeno Veličanstvo slavi ovaj prekretnički jubilej, divno je videti kako ikonični brend poput Barbie predstavlja značajne istorijske ženske ličnosti kao vođe, kreatore i pionire novim generacijama.“