Maska protiv Covid-19 sa cenom od 1.5 miliona dolara

Još kada se korona virus pojavio, znali smo da neće tek tako otići sa naše planete…

Pesimisti veruju da će on zauvek biti prisutan i da ćemo jednostavno morati da naučimo da živimo sa njim. Baš iz tog razloga, trajne zaštitne maske imaju više smisla za neke ljude, u poređenju sa onim koje se bacaju odmah nakon upotrebe, a bogataši svakako ne žele da nose nešto prosečno. Anonimni kineski biznismen, koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, poverio je izraelskoj juvelirskoj kompaniji zadatak kreiranja maske u formi remek dela, koja se definitivno može nazvati najskupljom svoje vrste u čitavom svetu.

Ona je napravljena od zlata, dekorisana je dijamantima i košta neverovatnih 1.5 miliona dolara. Za razliku od upadljive zlatne maske koja pripada Indijcu, Šankaru Kuradeu, koja nema nikakvu zaštitnu funkciju, ova maska kreirana od 18-karatnog belog zlata dekorisana je sa 3.600 belih i crnih dijamanata, a opremljena je vrhunskim N99 filterima na zahtev kupca.

Isak Levi, vlasnik Yvel juvelirske kompanije, dobio je još dva zahteva od kupca, osim očiglednog zaštitnog faktora – maska je morala biti napravljena do kraja ove godine i morala je biti najskuplja na svetu.

Sada, kada se veći deo sveta navikao na život pod maskama, najbogatiji ljudi sveta su u tome pronašli inspiraciju za kreiranje ovako nesvakidašnjih modela. Prema navodima, ova maska koristi 270 grama zlata za svoju proizvodnju.