Malo ostrvo u Engleskoj traži vlasnika paba koji će ujedno biti i „kralj“

Tražite novi posao? Pa, ostrvo Piel vam nudi neverovatno sjajnu priliku i traži nekoga da vodi pab, a istovremeno služi i kao kralj teritorije! Da, dobro ste pročitali!

Smešteno na zapadnoj obali severne Engleske, ostrvo je otvoreno za turiste od aprila do septembra. Može se pohvaliti usamljenim pabom - The Ship Inn koji traži odgovarajućeg kandidata koji će voditi posao.

Međutim, upravljanje pabom bi moglo biti prilično teško jer će izabrani takođe postati „kralj“ ostrva. Po tradiciji, srećna osoba će morati da nosi kacigu i drži mač dok sedi u drevnoj stolici i da ga polivaju pivom dok se zaklinje da će služiti ostrvu. Vitez će takođe morati da pomogne kralju da spreči bilo kakvo mamljenje bikova, borbe petlova ili gađanje golubova na ostrvu.

Komentarišući ovu poziciju, lokalni vodič Džon Mari je rekao: „Ne možete samo da pređete u Tesco po veknu hleba kada ste na ostrvu Piel. Moraćete da imate posvećenost i snažnu strast za izolacijom i mirom i tišinom. Potrebna je posebna ličnost.“

Prethodni menadžeri pabova i vitezovi su dalje napomenuli: „Želimo sve najbolje onome ko prihvati veoma vredan izazov da bude sledeći kralj/kraljica ostrva Piel i jedva čekamo da budemo s druge strane bara i uživamo u svemu što ostrvo ima da ponudi.'

Kao što je rekla Sandra Bejns, šefica za ekonomiju i kulturu posetilaca u savetu ostrva Piel, posao verovatno „nije san koji bi ljudi mogli da misle da jeste“. Međutim, ako ispijanje piva uz viteške dužnosti zvuči kao nešto za šta biste bili spremni, znate gde da se uputite!