Majstor horora Kronenberg pravi umetnost od „prelepih“ kamena u bubregu

U svetu u kome se sve prodaje, kanadski reditelj Dejvid Kronenberg prodaje fotografiju svog kamena u bubregu kao NFT za 30.000 dolara.

Majstor horora šokirao je javnost svojim grafičkim “body horror” filmovima i nastavio ovu fiksaciju radeći nezamislivo. Poznati reditelj prodaje na aukciji sliku svog nedavno uklonjenog kamena iz bubrega (njih 18) baš na vreme za svoj najnoviji film, „Crimes of the Future“, u konkurenciji za Zlatnu palmu u Kanu sledećeg meseca. Ko god je rekao „ne postoji loša reklama“, konačno može da pogleda pravi primer.

Pod nazivom „Kidney Stones and Inner Beauty“, digitalna imovina je stavljena na prodaju na tržištu kriptovaluta SuperRare prošlog meseca, sa rezervnom cenom od 10 ETH ili 28.000 dolara. „Mislim da svaki kamen predstavlja jedinstvenu estetiku strukture, boje i organskog sadržaja koji se bavi misterijom moje suštine, moje stvarnosti, koja je moje telo, iznutra i spolja“, rekao je reditelj. Njegov NFT je nastajao dve godine, prilično kao dobro osmišljen film ili umetničko delo.

Kronenberg je podelio: „Moj doktor je rekao, znate, voleo bih da imam kamen u bubregu kako bismo mogli da uradimo hemijsku analizu i da vidimo da li postoji nešto u vašoj ishrani što je dovelo do toga da vaše telo to stvori“. Ali reditelj je to odbio, jer bi ih proces uništio. „Mislim da su previše lepi da bi bili uništeni“, rekao je. „Na kraju krajeva, ovo je prilično intimno, dolazi iz unutrašnjosti mog tela.”

Da li biste platili 30.000 dolara za fotografiju kamena u bubregu Dejvida Kronenberga?