Luksuzno odmaralište na Floridi napravilo je čokoladi voz dug 10 metara

Ne postoji lepše doba godine za ljubitelje čokolade od novogodišnjih i božićnih praznika.

Pa, imajući na umu ovu misao, poslastičar odmarališta Caribe Royale Orlando je napravio ceo voz od čokolade za ovo posebno doba u godini.  

Dizajniran kao središnji deo hotela na Floridi, zadivljujući voz od 10 metara sadrži sve elemente (od putnika preko stena do šina) napravljene od kakao zrna.

Gigantska kreacija je nazvana Caribe Royale North Pole Express i do savršenstva je konceptualizovana od strane izvršnog poslastičara odmarališta Džošua Kejna. Prema njegovim rečima, voz je inspirisan dvema parnim lokomotivama iz 1800-ih — „Jupiter and Virginia“ centralne pacifičke železnice i vozom iz Đenove „Truckee Railroad’s No. 12“.

Kejn je rekao da su on i njegov tim proveli više od 1000 sati praveći svaki detalj voza ručno. Voz je težak neverovatnih 725 kilograma, a za izradu mu je trebalo ukupno 800.000 zrna kakaoa.

„Svake godine želim da održim tradiciju živom dodajući još detalja ovom vozu. Želim da naši gosti dođu i vide nešto novo svake godine. Možda čak i oborim rekord u jednoj godini“, rekao je Kejn u video izjavi.

Pa, novogodišnji i božićni praznici sigurno će biti veseli Floridi sa ovim čokoladnim vozom koji izaziva divljenje!