Londonski milioneri vezuju svoje luksuzne SUV modele za drveće kako bi ih zaštitili od lopova

Poslednjih godina, došlo je do ogromnog porasta krađa automobila širom Londona, što je primoralo vlasnike skupocenih vozila da pribegnu ekstremnim merama...

Nedavno je fotografija Land Rover Defender modela vezanog za drvo postala viralna na internetu. Ova tužna slika naglašava očaj vlasnika da zaštite svoje automobile od krađe. Na fotografiji se vidi teški lanac obmotan oko drveta i zakačen za branik SUV modela, koji je osiguran velikim katancem, čineći ga teškim i nepogodnim za krađu na brzinu. Međutim, ovo nije jedini slučaj. Automobili vezani za velika stabla postali su uobičajen prizor u i oko Londona.

Neprekidni porast krađa automobila takođe je narušio ugled mnogih proizvođača automobila, posebno Jaguar Land Rover brenda. Britanski automobilski gigant se u poslednje vreme suočava sa krizom reputacije. Prema anketama, tri od pet najviše ukradenih automobila u Velikoj Britaniji su Range Roveri, što navodi kupce da preispitaju sigurnosne sisteme ovih luksuznih SUV modela. Kao rezultat toga, neki vrhunski modeli proizvedeni od strane Jaguar Land Rover grupe zabeležili su oštar pad cena. Osiguravajuće kompanije su takođe drastično povećale premije za takva vozila, pa čak i odbijaju pokriće. Prošlog meseca, JLR je najavio da će uložiti milion funti (1,26 miliona dolara) kako bi pomogao policiji da se izbori sa ovom pošasti i obnovi svoj ugled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Volv App (@getvolv)

Luxury Experience